Τοπικά

Μπαζάρ με καλαίσθητες κατασκευές από την «Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας»

Το χριστουγεννιάτικό τους παζάρι διοργάνωσαν χθες από το μεσημέρι έως το βράδυ τα μέλη του Συλλόγου «Ένωση Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας» και η ομάδα δημιουργικής απασχόλησης «ΘΕΡΑΠΑΙ-ΖΩ», στο καφέ «Yachting Club», στο λιμάνι του Βόλου, άτομα της οποίας δημιούργησαν με αγάπη, φροντίδα και μεράκι μια πληθώρα όμορφων, καλαίσθητων και πρωτότυπων κατασκευών, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν τα χριστουγεννιάτικα δώρα και όχι μόνο.

Πιατέλες μικρές και μεγάλες με τεχνική ντεκουπάζ και φωτοσκίαση, βαζάκια με κεράκια ρεσώ – στολισμένα, κεριά στολισμένα με αποξηραμένα λουλούδια, ξύλινα εκλεπτυσμένα πλατώ – ευχολόγια, δεντράκια της ζωής – ημερολόγια 2020 με ευχές, γούρια ρόδια – σπιτάκια, χριστουγεννιάτικες μπάλες μικρές και μεγάλες με ντεκουπάζ – κρακελέ προσφέρονταν χθες στο χριστουγεννιάτικο παζάρι, τα έσοδα από την πώληση των οποίων αποτελούν τη μοναδική οικονομική πηγή του Συλλόγου για να συνεχίσει το έργο της.
Η κ. Γιούλη Στανίση, πρόεδρος του Συλλόγου Ένωσης Ανθρώπων με Πολλαπλή Σκλήρυνση Ν. Μαγνησίας, τόνισε ότι στο χριστουγεννιάτικο παζάρι εκτέθηκαν είδη από την ομάδα δημιουργικής απασχόλησης «ΘΕΡΑΠΑΙ-ΖΩ», η οποία αποτελείται από μέλη του Συλλόγου. «Ο σκοπός της ομάδας αυτής είναι διττός. Εκτός από την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου, η ομάδα δημιουργήθηκε ώστε να κοινωνικοποιηθούν τα μέλη μας και να έρθουμε πιο κοντά, βοηθώντας το ένα το άλλο» ανέφερε η ίδια για να προσθέσει πως υπήρχαν άτομα πριν τη δημιουργία του Συλλόγου, τα οποία δεν έβγαιναν έξω από το σπίτι τους.

«Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2018 από 26 ιδρυτικά μέλη και σήμερα υπάρχουν πάνω από 100, ωστόσο είναι αρκετοί ακόμα αυτοί που δεν μας γνωρίζουν και θέλουμε να γίνει γνωστή η Ένωση, ώστε να έρθουν κοντά μας» επισήμανε.
Σκοπός του Συλλόγου είναι η ηθική, οικονομική και κοινωνική υποστήριξη των μελών και των οικογενειών τους, μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης που παρέχεται δωρεάν στα μέλη του Συλλόγου, καθώς και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού και των φορέων, για τη νόσο ΣκΠ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το