Τοπικά

Βράβευση Βολιώτισσας μαθήτριας από την Ένωση Ελλήνων Χημικών

Από την Ένωση Ελλήνων Χημικών βραβεύτηκε η μαθήτρια της Β’ Τάξης του 8ου Γενικού Λυκείου Βόλου Ιωάννα-Μαρία Πανάγου, η οποία αναδείχθηκε πρώτη στη Θεσσαλία και στην πρώτη δεκάδα πανελλαδικά σε διαγωνισμό Χημείας που διοργανώθηκε.
Αριστούχος μαθήτρια με βαθμούς του 20 η μαθήτρια στοχεύει να εισαχθεί σε πολυτεχνική σχολή, ιδίως στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Έχοντας σταθερή πορεία στα μαθήματα όλα τα χρόνια προσπαθεί μέσα από το συστηματικό διάβασμα να θέσει τις βάσεις, ώστε να πετύχει στις πανελλαδικές εξετάσεις, στις οποίες θα διαγωνιστεί του χρόνου.
«Το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική, όμως μου αρέσει πολύ και η Χημεία, γιατί δεν είναι τόσο απλό ως μάθημα, όσο ίσως φαίνεται. Πρέπει να έχεις συνδυαστική ικανότητα και να είσαι καλός στα μαθηματικά. Ένα πρόβλημα στη χημεία έχει γενικότερες αναφορές και σε άλλες θεματικές ενότητες. Επίσης οι γνώσεις του μαθήματος ακουμπούν στην καθημερινότητά μας και έχουν άμεση σχέση με τον κόσμο γύρω μας» ανέφερε η μαθήτρια.
Για τη βράβευσή της από την Ένωση Ελλήνων Χημικών τόνισε πως «διαγωνίστηκα στον πανελλήνιο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και με την επίδοσή μου κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση σε όλη τη Θεσσαλία και να βρίσκομαι στην πρώτη δεκάδα για όλη την Ελλάδα».
Η Ιωάννα-Μαρία αριστεύει σε όλα τα μαθήματα. Πόσο δύσκολο είναι να το πετύχει κάποιος μαθητής; «Είναι αρκετά δύσκολο, καθώς και ο χρόνος που έχουμε ως μαθητές, είναι περιορισμένος. Αλλά αυτό που έχει σημασία, είναι να έχεις ένα συστηματικό διάβασμα. Δηλαδή, χρειάζεται ένα πρόγραμμα και διαρκές κτίσιμο των γνωστικών βάσεων από το Δημοτικό».
Όσο για τον ελεύθερο χρόνο, ανέφερε πως «είναι απαραίτητος ο ελεύθερος χρόνος. Πρέπει να ξεφεύγεις μία-δύο ώρες την ημέρα, γιατί, αν είσαι διαρκώς πάνω από ένα βιβλίο, ίσως τελικά να μην μπορείς να αποδώσεις».
Η Ιωάννα-Μαρία συμμετέχει και σε άλλους πανελλήνιους διαγωνισμούς, όπως στα μαθηματικά, όπου πέρασε στη δεύτερη φάση, αλλά και στην φυσική.
Στις διακοπές διαβάζει και λογοτεχνικά βιβλία, αφού έτσι εμπλουτίζει τους πνευματικούς της ορίζοντες. «Γενικότερα χρειάζεται να διαβάζει κανείς και τα υπόλοιπα μαθήματα, πέρα από αυτά που τον ενδιαφέρουν άμεσα, για να γίνουμε σωστοί άνθρωποι. Είναι αναγκαίο να έχουμε γενικές γνώσεις, από λογοτεχνία, ιστορία και άλλα μαθήματα».
Ακολουθώντας ήδη τη θετική κατεύθυνση μας τόνισε πως «στοχεύω να εισαχθώ στην πολυτεχνική σχολή και ειδικότερα στο τμήμα ηλεκτρολόγων μηχανικών, γιατί θα προτιμούσα να μείνω στον Βόλο για σπουδές. Επίσης δεν με αφήνουν αδιάφορη τμήματα, όπως της Φυσικής, της Χημείας, των Μαθηματικών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το