Τοπικά

Βουβός ο πόνος για την απώλεια της μεταπτυχιακής φοιτήτριας στο Παιδαγωγικό Προσχολικής Εκπαίδευσης Π.Θ.

 

Βουβός ο πόνος χθες στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την απώλεια της φοιτήτριας του μεταπτυχιακού προγράμματος Δήμητρας Καπετανιά από τη Θεσσαλονίκη η οποία ήταν ανάμεσα στους 57 νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τεμπη.
Οι σκέψεις των καθηγητών και των φοιτητών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μένουν ακόμη με θλίψη στην περυσινή μέρα, όταν μάθαιναν ότι η φοιτήτρια βρισκόταν στη μοιραία αμαξοστοιχία.
Ένα χρόνο μετά οι μνήμες είναι ακόμη νωπές. Ο Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος και Καθηγητής στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Κώστας Μάγος ανέφερε πως «η Δήμητρα Καπετανιά ήταν αγαπημένη φοιτήτρια και δυστυχώς μεταξύ των 57 νεκρών. Αρχικά, λίγο μετά το δυστύχημα, είχαμε κάποιες ελπίδες ότι μπορεί να είχε σωθεί, μεταβήκαμε και στη Λάρισα, όπου είχαν έρθει και οι γονείς της, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα εκεί μάθαμε τα τραγικά νέα. Αυτό το γεγονός ήταν συγκλονιστικό για όλους μας. Και η εικόνα της φοιτήτριας επανέρχεται συνεχώς στα μαθήματα του μεταπτυχιακού. Οι μνήμες από τη Δήμητρα και την παρουσία της είναι συνεχείς και πάντοτε γίνονται αναφορές. Είναι μια τεράστια θλίψη για εμάς τους διδάσκοντες και τους φοιτητές, η απώλεια της Δήμητρας και των άλλων συνανθρώπων που χάθηκαν. Και παράλληλα υπάρχει ένας μεγάλος θυμός, γιατί δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη, όπως θα έπρεπε να αποδοθεί. Περιμένουμε από την πολιτεία και τη δικαιοσύνη να καταλογιστούν ευθύνες. Γιατί κάποιοι έχουν ευθύνες».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η 23χρονη ήταν αριστούχος φοιτήτρια δασκάλα στο πανεπιστήμιο Θράκης και έχει διαβάσει τον όρκο στην τελετή ορκωμοσίας. Στη συνέχεια θέλησε να σπουδάσει σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα. Επέλεξε το δικό μας, στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, όπου τα μαθήματα διά ζώσης γίνονται κάθε Τρίτη, ενώ κάποια σεμινάρια διεξάγονται και το Σαββατοκύριακο. Η φοιτήτρια παράλληλα δούλευε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένας άνθρωπος με πολλές προοπτικές και λαμπρό μέλλον. Φέτος θα φοιτούσε στο δεύτερο έτος του μεταπτυχιακού προγράμματος».
Ο ίδιος ανέφερε πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζεται να γίνει κάποια εκδήλωση στη μνήμη της.
Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε πολλούς άλλους φοιτητές που μετακινούνται καθημερινά ανάμεσα στις θεσσαλικές πόλεις, γιατί δεν έχουν χρήματα να νοικιάσουν στις περιοχές των σπουδών τους, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το