Αθλητισμός

Βοσνιάδης: Η ομάδα έδωσε τη “μάχη” της

Παρά την ήττα με 1-0 από την ΑΕΛ ο Αλέκος Βοσνιάδης εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του. «Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα, έδωσε τη «μάχη» της» υπογράμμισε ο προπονητής της Νίκης.

Ο Αλέκος Βοσνιάδης μίλησε για τα εξής θέματα:

Για τον αγώνα με την ΑΕΛ: «Έγινε πολύ δυνατό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες ήθελαν να το κερδίσουν. Με αυτόν τον σκοπό ήρθαμε στη Λάρισα, να διεκδικήσουμε τη νίκη που μας έλειπε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Δεν έχω κανένα παράπονο από την ομάδα, έδωσε τη «μάχη» της. Δημιουργήσαμε ευκαιρίες σε ένα παιχνίδι που, μέχρι το 37’, που δεχτήκαμε το γκολ από μία μεγάλη διαγώνια μπαλιά, ήταν μοιρασμένο. Δεχτήκαμε το γκολ στο διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους. Δημιουργήσαμε τρεις τελικές, χάσαμε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, όπου θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε.

Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, είπαμε να το πάμε μέχρι το τέλος, να διεκδικήσουμε, να ισοφαρίσουμε και να γυρίσουμε το ματς. Σας είπα στην αρχή πως στόχος μας ήταν η νίκη. Έκανε την πρώτη τελική η ΑΕΛ, από ένα κόρνερ, κι από εκεί και μετά, αλλάζοντας και σχηματισμό, πήραμε το «πάνω χέρι» του παιχνιδιού. Κάναμε τις φάσεις μας, δημιουργήσαμε προϋποθέσεις, κερδίσαμε κόρνερ, κάναμε φάσεις.

Προσπαθήσαμε, αμέσως μετά με «φρέσκα πόδια» να ανανεώσουμε τη «μέση» μας, με τους Γαβριηλίδη και Τσουκαλά, για να δώσουμε παραπάνω ένταση. Δεν μπορέσαμε, όμως, να πετύχουμε το τέρμα. Το γκολ είναι κάτι που μας λείπει και, δυστυχώς, φεύγουμε από εδώ χωρίς να πάρουμε τίποτα, μετά από μία τεράστια προσπάθεια που κάναμε ως ομάδα. Σας είπα πως δεν έχω κανένα παράπονο από τους παίκτες μου.

Ας είμαστε σε τέτοια κατάσταση, ας παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει σε αυτά τα παιχνίδια και πιστεύω πως όλο αυτό θα γυρίσει. Γιατί πραγματικά μπορεί να μην είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια την απόδοση που θέλαμε, αλλά θεωρώ ότι και από εκεί κάτι παραπάνω θα έπρεπε να είχαμε πάρει, όπως και τώρα. Συνεχίζουμε… Να δώσουμε συγχαρητήρια στον αντίπαλο, μία πολύ δύσκολη έδρα, με μεγάλη υποστήριξη, μία ομάδα που έχουμε τους ίδιους στόχους. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα φέτος, με πολλές ομάδες που θα διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω»

Για τα αντικείμενα στον πάγκο της Νίκης: «Δεν το γνωρίζω. Κοιτούσα μέσα το γήπεδο και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δημιουργήθηκε τέτοια αρνητικότητα. Ήταν κάτι που δε μας συνέφερε κιόλας, γιατί ήμασταν πίσω στο σκορ και κυνηγούσαμε να ισοφαρίσουμε. Δε ξέρω τι ακριβώς έγινε και ήρθαν αντικείμενα μέσα και δε ρώτησα κιόλας. Δεν είχαμε τον χρόνο. Δεν είδα από τί προκλήθηκε. Είδα μεγάλη νευρικότητα κι αντικείμενα, γυρνώντας να κοιτάξω».

Για το πού εντοπίζονται τα προβλήματα: «Εννοείται πως εντοπίζουμε προβλήματα. Το μεγαλύτερο είναι ότι δεν μπορούμε να σκοράρουμε σε φάσεις που είναι μπροστά μας. Αν δεν σκοράρεις, αγχώνεσαι, δημιουργούνται και προβλήματα πίσω. Εννοείται ότι δεν μπήκαμε με τέτοιο σκεπτικό στο πρωτάθλημα και δεν περιμέναμε να έχουμε τέτοιο ξεκίνημα, αλλά όταν η ομάδα αντιδράει, πιστεύω ότι θα το γυρίσουμε. Και πιστεύω ότι μπορούμε να αντιδράσουμε.

Πρέπει να κάνεις συνεχόμενα αποτελέσματα. Αυτό είναι το πνεύμα μας, η διάθεση των παιδιών και πάνω σε αυτό θα πατήσουμε. Υπάρχουν δυσκολίες, ξέρετε πώς είναι αυτά τα πράγματα στην Ελλάδα. Όταν δεν έρχονται τα αποτελέσματα, αρχίζει η πίεση. Όσο μπορούμε, θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα αρνητικά εκτός ομάδας.  Να πάρει η ομάδα τα αποτελέσματα που πρέπει και να παρουσιαστεί, όπως την φανταζόμαστε.

Δεν έχουμε σκοράρει σε φάσεις εύκολες. Σε κάθε παιχνίδι, θα βγει η μπάλα επί της γραμμής, συνέβη και τώρα, θα χαθούν φάσεις από πολύ κοντινές θέσεις. Η κεφαλιά του Μιράντα νομίζαμε πως κατέληξε στα δίχτυα, δεν κατέληξε τελικά. Βρήκε η Λάρισα το γκολ και πήρε το παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες ήθελαν πολύ να το κερδίσουν. Έτσι είναι τα παιχνίδια. Εκμεταλλευόμενοι τις ευκαιρίες που κάνουμε και καλύτεροι επιθετικά θα παρουσιαζόμαστε και θα έχουμε και μεγαλύτερη ηρεμία αμυντικά και δε θα τρώμε γκολ με την πρώτη ευκαιρία που μας κάνουν. Αυτό έγινε τρεις αγωνιστικές. Προηγήθηκε πάντα ο αντίπαλος. Τις δύο σε φάσεις που πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, στα τέλη των ημιχρόνων, σε παιχνίδια που τα ελέγχαμε και εδώ, σε ένα παιχνίδι με μεγάλη ένταση, να βρεθούμε πάλι πίσω στο σκορ στο 37′.

Πετυχαίνεις γκολ, αποκτάς και ψυχολογία. Δεν πετυχαίνεις, δημιουργείται πρόβλημα. Κι αυτό το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε. Υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Θα επιδιώξουμε να λύσουμε γρήγορα το πρόβλημα».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το