Τοπικά

Βόλος:Ζητεί να αποδοθεί δικαιοσύνη ο σύζυγος της 60χρονης που απεβίωσε από τον κορωνοϊό

 

Παραπάνω από τρεισήμισι ώρες κατέθετε χθες στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου στο πλαίσιο της προκαταρκτικής που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου, ο σύζυγος της 60χρονης που πέθανε από επιπλοκές της Covid -19.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ στην κατάθεσή του φέρεται να ζήτησε «να αποδοθεί δικαιοσύνη για να σταματήσει τη δράση του αυτός ο άνθρωπος για να μην πάνε χαμένοι και άλλοι» αναφερόμενος στον Βολιώτη παθολόγο που ήταν ανεμβολίαστος και κρατούσε τους ασθενείς από κορωνοϊό στο σπίτι τους, δίνοντάς τους συνταγές για φάρμακα που δεν είχαν καμία σχέση με αντιμετώπιση της ασθένειας. Όπως είπε, ο γιατρός που τους παρακολουθούσε, συμβούλευε τη σύζυγό του και τον ίδιο να μην πάνε στο Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να επιδεινωθεί η κατάστασή της και να καταλήξει, καθώς όταν μετέβη στο «Αχιλλοπούλειο», η κατάστασή της ήταν πλέον μη αναστρέψιμη.
Παράλληλα η Εισαγγελία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής διερευνά, εάν τελέστηκαν από τον γιατρό αδικήματα που αφορούν στη θανατηφόρα έκθεση για τη σύζυγο του καταγγέλλοντος, που άφησε την τελευταία της πνοή στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Έκθεση από την οποία προκύπτει βαριά σωματική βλάβη για τον ίδιο τον καταγγέλλοντα, που φέρεται να νοσηλεύτηκε επί 20 ημέρες περίπου και αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα υγείας, την έκθεση σε απλή μορφή κατά συρροή για άλλους ασθενείς, που τους παρακολουθούσε και οι οποίοι κατέφυγαν στο Νοσοκομείο με επιδεινωμένη την υγεία τους, καθώς είχαν ακολουθήσει τη θεραπεία που τους είχε χορηγήσει, την αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος από γιατρό τελούντα σε νόμιμη αναστολή, γιατί δεν έχει εμβολιαστεί.
Επιπλέον θα διερευνηθεί, αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων κατ’ εξακολούθηση με τις επανειλημμένες αναρτήσεις μέσω του διαδικτύου, καθώς ο καταγγελλόμενος γιατρός συμμετείχε σε πάνελ, όπου παρουσίαζε τη συγκεκριμένη θεραπευτική του αγωγή, καθώς και το αδίκημα της διέγερσης σε ανυπακοή κατ’ εξακολούθηση, για όσα κατά καιρούς έχει αναφέρει σε φόρα, όπου συμμετείχε.
Επισημαίνεται ότι το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης είναι κακούργημα, αν έχει τελεστεί κατά συρροή και εφόσον καταδικαστεί γι’ αυτό, κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης από 5 μέχρι 10 έτη. Τα υπόλοιπα διερευνώμενα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, ενώ αυτό της αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος προβλέπει ποινή φυλάκισης και χρηματική ποινή.
Μάλιστα ο εν λόγω γιατρός φέρεται να είχε αναρτήσει έξω από την πόρτα του ιατρείου του επιγραφή, όπου αναγράφεται πως έχει νοσήσει από κορωνοϊό και το λειτουργεί νόμιμα και θα διερευνηθεί, αν παραπλανά κατ’ αυτόν τον τρόπο τους ασθενείς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το