Τοπικά

Βόλος: Ξυλοδαρμός μαθητών με δύο τραυματίες μέσα σε σχολείο

Σοβαρό περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών με δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο βόλου σημειώθηκε χθες το πρωί στον αύλειο χώρο σχολικού συγκροτήματος της πόλης, όπου συστεγάζονται Γυμνάσιο και Λύκειο. Πρόκειται για ένα ακόμη συμβάν που έρχεται να προστεθεί στα συνεχή περιστατικά ενδοσχολικής βίας που καταγράφονται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας μαθητής του Γυμνασίου φέρεται εν ώρα διαλείμματος να εισήλθε στη ζώνη ελέγχου και φύλαξης του λυκείου. Οι ζώνες έχουν δημιουργηθεί, ώστε να κατανέμονται με πιο αρμονικό τρόπο οι μαθητές συστεγαζόμενων σχολείων στον αύλειο χώρο. Τότε ένας μαθητής του Λυκείου του είπε να απομακρυνθεί, ενώ φέρεται να ενημέρωσε και τον υποδιευθυντή του Λυκείου. Ο μαθητής του Γυμνασίου φέρεται να θεώρησε πως ο μαθητής του Λυκείου τον «κάρφωσε» στον υποδιευθυντή και κάλεσε δύο γνωστά του εξωσχολικά άτομα που βρίσκονταν εκτός αύλειου χώρου για να ζητήσουν εξηγήσεις. Ελάχιστα λεπτά μετά το κτύπημα του κουδουνιού τα δύο εξωσχολικά άτομα που σύμφωνα με πληροφορίες μάλλον πρόκειται για μαθητές άλλου Λυκείου, εισήλθαν στον αύλειο χώρο και προσέγγισαν τον μαθητή Λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε διαπληκτισμός και μετά οι δύο εξωσχολικοί φέρονται να κτύπησαν στον κεφάλι τον μαθητή του Λυκείου. Παράλληλα φέρονται να κτύπησαν στο μάτι και έναν άλλο μαθητή Λυκείου ο οποίος προσπάθησε να τους χωρίσει. Μετά το συμβάν οι δύο εξωσχολικοί τράπηκαν σε φυγή, ενώ στο σχολείο επικράτησε πανικός. Αμέσως μετέβηκαν στο σημείο ο διευθυντής του Λυκείου και οι εκπαιδευτικοί, ενημερώθηκε η διεύθυνση του Γυμνασίου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, ενώ κλήθηκαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η αστυνομία. Πολύ γρήγορα στο σημείο έφτασε το ασθενοφόρο που μετέφερε τους δύο τραυματίες μαθητές στο Νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών. Η αμηχανία ήταν έντονη, ενώ γίνονταν και προσπάθειες για να ταυτοποιηθούν και να εντοπιστούν τα δύο άτομα που κτύπησαν τους μαθητές.
Στην αστυνομία κατέθεσαν οι διευθυντές των σχολείων, ενώ επρόκειτο να καταθέσουν και οι γονείς των μαθητών που τραυματίστηκαν. Επίσης σήμερα θα συνεδριάσει και ο σύλλογος διδασκόντων του λυκείου για να εξετάσει την προσφυγή σε ένδικά μέσα.

Από την πλευρά της η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κάλεσε τις διευθύνσεις των δύο σχολείων να κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου, ενώ διέταξε και τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τυχόν παραλείψεις. Παράλληλα κάλεσε τους συλλόγους διδασκόντων για τη λήψη μέτρων με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών.
Γονείς πάντως που τα παιδιά τους φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, γιατί εξωσχολικά άτομα εκτός ωρών μαθημάτων εισέρχονται στον αύλειο χώρο, τονίζοντας πως δεν αποκλείεται να σημειώνονται και παραβατικές συμπεριφορές, όπως η χρήση ουσιών. Σημειώνουν μάλιστα πως κάποιες φορές το πρωί εκπαιδευτικοί εντοπίζουν ακόμη και σύριγγες.
Παράλληλα ζητούν να υπάρχει καλύτερη φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος. Σημειώνεται πως στο σχολικό συγκρότημα υπάρχει σχολικός φύλακας.
Ο διευθυντής διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης τόνισε πως «παρά τις προσπάθειες των διευθυντών, των εκπαιδευτικών και των τοπικών φορέων, συνέβη ένα σοβαρό περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε σχολικό συγκρότημα Βόλου, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα. Έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενώ έχει ενημερωθεί και το υπουργείο παιδείας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το