Τοπικά

Βόλος: Συγκέντρωση συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον Αγιο Νικόλαο και ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Βόλου όπου εκφράστηκε περίτρανα η αμέριστη συμπαράστασή  στον Παλαιστινιακό λαό. “Η καρδιά μας και η ψυχή μας βρίσκεται κάτω από τα χαλάσματα της Γάζας, αγκαλιά με τους ξεκληρισμένους, μαζί με όλους αυτούς που ζουν δεκαετίες τώρα την ισραηλινή βαρβαρότητα. Ναι, είμαστε με τους Παλαιστίνιους, πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας, με τους αδικημένους αυτής της Γης” τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου.

Ειδικότερα αναφέρει:

“Τα εγκλήματα αυτά δεν είναι τα μόνα, στα τελευταία 75 χρόνια έχουμε δολοφονίες, διώξεις, φυλακίσεις, εκτοπισμούς, εποικισμούς, στερήσεις σε βασικά αγαθά, σε καθαρό νερό, σε Ενέργεια. Αυτό το έγκλημα έχει ιστορία, με τη διεθνή κοινότητα των ισχυρών του κόσμου, να έχει βάλει και αυτό το έγκλημα στη ζυγαριά κόστους – οφέλους.
Άλλωστε στον σάπιο κόσμο τους όλα πωλούνται και αγοράζονται. Το βασικό γι’ αυτούς είναι να μη θιχτούν οι συμφωνίες των εταιρειών, βασικός στόχος να μη θιχτούν τα κέρδη. Σε αντίθεση με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας που θεωρεί την ανθρώπινη ζωή ανεκτίμητη, που θεωρεί ότι η λευτεριά ενός λαού δεν εξαγοράζεται, δεν παζαρεύεται.
Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να κάνει τον σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή, επικροτώντας τη σφαγή μιλώντας για νόμιμη αυτοάμυνα των Ισραηλινών.
Από κοντά βέβαια και όλα τα αστικά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και οι κάθε λογής φασίστες που έτρεξαν να καταδικάσουν τους Παλαιστίνιους και να συνταχθούν με τις επιταγές του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των Αμερικανών. Είναι ντροπή για όποιον θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερός και ριζοσπάστης η ανακοίνωση στήριξης στο κράτος του Ισραήλ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Στη Μέση Ανατολή συγκρούονται τεράστια συμφέροντα, για τους δρόμους μεταφοράς εμπορευμάτων και πρώτων υλών, όπως ο δρόμος του μεταξιού των Κινέζων και άλλων ιμπεριαλιστικών σχεδίων του αμερικανοΝΑΤΟικού μπλοκ δυνάμεων, αλλά και άλλων περιφερειακών δυνάμεων όπως Τουρκίας και Ιράν. Μέσα σε αυτή την αντάρα η αστική τάξη της χώρας μας, μέσω της κυβέρνησης της ΝΔ, προσπαθεί να πλασαριστεί για να έχει μερίδιο από τη μοιρασιά.

Τώρα, 100 μέρες μετά, η γενίκευση του πολέμου σε όλη τη Μέση Ανατολή κρέμεται από μια κλωστή. Το δείχνουν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από ΗΠΑ και Βρετανία, οι ισραηλινές επιδρομές σε Λίβανο και Συρία, οι απειλές στο Ιράν που κλιμακώνονται. Ούτε εδώ όμως πέφτει κανείς από τα σύννεφα…
Η Μέση Ανατολή ήταν και παραμένει σταυροδρόμι συγκρούσεων ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Ο ρόλος της υπήρξε πάντα κρίσιμος για τον έλεγχο πηγών και δρόμων Ενέργειας και εμπορίου, αγορών και σφαιρών επιρροής. Ειδικά η Γάζα με τα δικαιώματα της στο Φυσικό αέριο της Μεσογείου και την θέση πάνω στην πιθανή νέα σύνδεση της Ερυθράς θάλασσας με την Μεσόγειο. Τέτοιο ζήτημα είναι άλλωστε και το Παλαιστινιακό από τη γέννησή του.
Τώρα που οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί κλιμακώνονται επικίνδυνα, με την Κίνα και το υπό διαμόρφωση ευρασιατικό στρατόπεδο να διεκδικεί την παγκόσμια πρωτοκαθεδρία από τις ΗΠΑ και τους Ευρωατλαντικούς συμμάχους τους, αρκεί μια σπίθα για να πάρει φωτιά η καύσιμη ύλη που έχει συσσωρευτεί σε διάφορα στρατηγικά σημεία του πλανήτη. Το ίδιο βλέπουμε να συμβαίνει στην Ανατ. Ευρώπη και την Ουκρανία, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στον Ινδο-Ειρηνικό Ωκεανό, στην Κεντροδυτική Αφρική. Των λαών το αίμα ρέει σαν ποτάμι εκεί που οι πρόσκαιροι και εύθραυστοι συμβιβασμοί ανάμεσα στα αντίπαλα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα δίνουν τη θέση τους στα όπλα.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, που με τη στήριξη και των άλλων κομμάτων του ευρωατλαντισμού, επιλέγει να συμμετέχει όλο και πιο ενεργά στον πόλεμο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις πάνω από 100 μέρες των πρόσφατων επιθέσεων στη Γάζα, η ελληνική κυβέρνηση:
– Η Σούδα και η Ελευσίνα έγιναν από τις πρώτες μέρες του πολέμου ορμητήριο για τα ΝΑΤΟικά αεροπλάνα και πλοία. Η κυβέρνηση – χέρι χέρι με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – αναγνώρισαν το «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα» και έδωσαν μαζί με τους άλλους ΝΑΤΟικούς συμμάχους τους το «πράσινο φως» για τον θάνατο σχεδόν 30.000 Παλαιστινίων μέχρι σήμερα.
– Η Ελλάδα έθεσε σε ετοιμότητα φρεγάτες στην Ανατ. Μεσόγειο για συνδρομή στα αμερικανικά πλοία και ενεπλάκη στα σχέδια «ανθρωπιστικού θαλάσσιου διαδρόμου» από την Κύπρο, την ίδια ακριβώς περίοδο που αποκαλυπτόταν το ισραηλινό σχέδιο για τη μαζική μεταφορά Παλαιστινίων εκτός Γάζας.
– Η τελευταία αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα θέτουν τη χώρα μας στην “αιχμή του δόρατος” σε σχεδιασμούς που βάζουν φωτιά στη Μέση Ανατολή και διαιωνίζουν την κατοχή στην Παλαιστίνη ενώ γίνεται για χάρη “της προστασίας της ναυσιπλοΐας”, δηλαδή των εφοπλιστών!
– Συνεχίζει τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, με την παραχώρηση των λιμανιών Σούδας, Αλεξανδρούπολης, Βόλου κ.α. στις ΝΑΤΟικές δυνάμεις για να εξαπολύουν τις δολοφονικές επεμβάσεις.
– Συνεχίζει να δαπανά υπέρογκα ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βρισκόμενη σταθερά στις κορυφές του ΝΑΤΟ ως προς το ποσοστό δαπανών.
Η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που είναι εναρμονισμένη με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ως κριτήριο τα συμφέροντα των λίγων, των εφοπλιστών, των βιομηχάνων και των κερδών τους. Με το μάτι στραμμένο στη “λεία” του πολέμου, διεκδικεί όλο και πιο ενεργό ρόλο στη σφαγή των λαών.

Εμείς όμως οι λαοί έχουμε διαφορετική άποψη, εμείς είμαστε η μόνη υπερδύναμη και θα την επιβάλλουμε!!!
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
Απαιτούμε να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη, να αναγνωριστεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα πριν τον Ιούνη του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
Συνεχίζουμε και δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και στον αγώνα του για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το