Τοπικά

Βόλος: Σήμερα η ιχνηλάτηση στις οικογένειες και το εργασιακό περιβάλλον των δύο αντρών που εντοπίστηκαν με κορωνοϊό

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν χθες στη Μαγνησία και συγκεκριμένα σε δύο άντρες 57 και 30 ετών, οι οποίοι δεν έχουν καμία συγγένεια μεταξύ τους. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει σταθερά προκαλώντας ανησυχία καθώς μέσα σε 11 ημέρες καταγράφηκαν 14 κρούσματα.

Ταχυδρόμος στο Βελεστίνο 57 ετών εντοπίστηκε θετικός στον κορωνοϊό, μετά από τεστ σε ιδιωτική κλινική και στα ΕΛΤΑ προκλήθηκε «πανικός», με εργαζόμενους να σπεύδουν για τεστ, χωρίς ο ΕΟΔΥ μέχρι το βράδυ να έχει ενημερώσει την διοίκηση για το πότε θα λάμβανε δείγματα από τους υπαλλήλους, στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης. Η άγνοια από την έλλειψη ενημέρωσης έφερε και την αναστάτωση, ενώ η ιχνηλάτηση στα μέλη της οικογένειάς του θα γίνει σήμερα.

Τα ΕΛΤΑ του Βελεστίνου έκλεισαν χθες το πρωϊ για απολύμανση και θα βρεθεί τρόπος να μοιραστούν οι συντάξεις στα χωριά από συνάδελφο του 57χρονου, όπως έγινε επίσημα γνωστό από την διοίκηση των ΕΛΤΑ. Ο 57χρονος μέχρι χθες το απόγευμα ήταν καλά στη υγεία του και παρέμεινε στο σπίτι του, αλλά αποφασίστηκε η μεταφορά του στο πανεπιστημιακό, χωρίς νοσηλεία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά δεν σχετίζεται με γνωστά κρούσματα που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Η διεύθυνση των ΕΛΤΑ ενημερώθηκε επίσημα από τον ίδιο τον υπάλληλο για την κατάσταση της υγείας του.

Ο 30χρονος ιδιωτικός υπάλληλος με καταγωγή από τον Βόλο, που εργάζεται σε περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ένιωσε αδιαθεσία τις τελευταίες ημέρες που βρέθηκε στην περιοχή, για να επισκεφθεί την οικογένειά του. Το τεστ σε ιδιωτικό κέντρο βγήκε χθες θετικό και η ιχνηλάτηση στην οικογένεια θα γίνει σήμερα.

Χθες πήρε εξιτήριο από το πανεπιστημιακό η 40 χρονη κομμώτρια από τον Βόλο, η οποία θα παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι της.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το