Τοπικά

Βόλος: Κραυγή απόγνωσης από 23χρονη μητέρα – Ζει με το σύζυγο και τα παιδιά της χωρίς ρεύμα και με λιγοστή τροφή 

Οι αρνητικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης επιτείνονται με εμφατικό τρόπο εξαιτίας της πανδημίας. Σε αυτήν την εφιαλτική συγκυρία, μια οικογένεια αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά οικονομικά – και όχι μόνο – προβλήματα και ζητεί βοήθεια.
Ο καιρός «αγριεύει» και η οικογένεια που καίει νοβοπάν και σκουπίδια για να ζεστάνει με την ξυλόσομπα το ένα δωμάτιο του σπιτιού της δεν διαθέτει χρήματα ούτε για γάλα.
Η νεαρή μητέρα δείχνει να έχει χάσει την ψυχραιμία και το κουράγιο της δηλώντας πως δεν έχει πλέον άλλες αντοχές.
Η ψυχολογία της έχει καταρρεύσει με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται για την κατάσταση της υγείας της και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει στα δύο παιδιά της.

Ένα νεαρό ζευγάρι πέρασε τις γιορτές χωρίς ρεύμα και θέρμανση, καίγοντας σε ξυλόσομπα νοβοπάν και ξύλα από τα σκουπίδια για να ζεστάνει τα δύο του παιδιά ηλικίας 4 και 2 ετών. Οι δύο ενήλικες 22 και 23 ετών – που στην ουσία είναι δύο παιδιά που μεγαλώνουν παιδιά – είναι άνεργοι, με μηδαμινή φορολογική δήλωση. Το «γιορτινό τραπέζι» μαγειρεύτηκε στην ξυλόσομπα και το ζευγάρι αναγκάστηκε να επαιτεί για να αγοράσει τρόφιμα για τα παιδιά του.
«Δεν έχουμε πλέον γάλα, δεν έχουμε τροφή. Δουλειά με αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να βρούμε. Ο σύζυγός μου απολύθηκε όταν ξέσπασε ο κορωνοϊός και δεν μπορούμε να ζήσουμε», αναφέρει στη «Θ» η 23χρονη μητέρα.
Σύμφωνα με την ίδια, προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες, αλλά αυτό στάθηκε αδύνατον.
Το σκοτάδι τύλιξε το σπίτι τους, αλλά και τις ψυχές τους. Τα αποτελέσματα της δύσκολης κατάστασης που βιώνει εδώ και έναν χρόνο η οικογένεια είναι εμφανή.

Ο φόβος να μην αρρωστήσουν τα δύο μικρά κοριτσάκια από έλλειψη τροφής και το κρύο είναι μεγάλος.
Μόνη διέξοδος η βοήθεια του κόσμου, στον οποίο απευθύνονται, ζητώντας στήριξη, στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και να πληρωθεί η ΔΕΗ ώστε η οικογένεια να ζήσει αξιοπρεπώς έστω και με τα 280 ευρώ, του επιδόματος των παιδιών – κάθε δίμηνο -στα οποία βασίζεται η διαβίωσή τους.

«Ζούμε σε ένα άθλιο σπίτι, χωρίς ρεύμα, με πολλούς κινδύνους για τα παιδιά. Χρήματα όμως για να νοικιάσουμε δεν υπάρχουν. Η τροφή είναι λιγοστή και η επαιτεία ήταν η μόνη λύση. Σε αυτή την ηλικία και περιμένω έξω από τα σούπερ μάρκετ μήπως μου δώσουν κανένα μακαρόνι. Είναι ζωή αυτή ή η απελπισία;», ανέφερε η 23χρονη. Εάν δεν υπήρχαν τα παιδιά, δεν θα υπήρχε και λόγος να ζω», κατέληξε. Από χθες κινητοποιήθηκε η Ομάδα Αλληλοβοήθειας Βόλου και ο Γρηγ. Γαγάρας για να εξασφαλιστεί τροφή για τα παιδιά της οικογένειας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το