Τοπικά

Βόλος: Επαναλειτουργούν Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο Αλληλεγγύης”Θ”

koinoniko_farmakeio1

Την ερχόμενη Δευτέρα λειτουργεί ξανά το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο κάθε μήνα εξυπηρετεί εκατοντάδες συμπολίτες, ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα λειτουργήσει και το Ιατρείο Αλληλεγγύης επί της οδού Σκενδεράνη, από την πίσω πλευρά του Δίαυλου.
Οι κοινωνικές ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και επιβάλλουν τη λειτουργία των δύο σημαντικών αυτών δομών που στα χρόνια ύπαρξής τους έχουν εξυπηρετήσει εκατοντάδες συμπολίτες, άπορους, άνεργους, ανασφάλιστους.

 
Και εδώ αξίζει να τονιστεί η μεγάλη συνεισφορά των εθελοντών γιατρών και φαρμακοποιών που θυσιάζοντας τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους, αλλά πάντα με γνώμονα τη στήριξη του συμπολίτη, μεταβαίνουν στις δύο προαναφερθείσες δομές και βοηθούν τους Βολιώτες, αλλά και τους άλλους κατοίκους από τη Μαγνησία. Ετησίως οι πολίτες που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Φαρμακείο και Ιατρείο αγγίζουν ακόμη και τους 1000.

 
Μάλιστα με το νέο νόμο για τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη προέκυψαν και νέες ανάγκες για τους απόρους, καθώς κάποιοι δικαιούχοι πρόνοιας που παλιότερα λάμβαναν δωρεάν φάρμακα από το Νοσοκομείο, τώρα δεν μπορούν και περιμένουν να ανοίξει ξανά το Κοινωνικό Φαρμακείο για να προμηθευτούν τα πολύτιμα φάρμακα.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης, το Κοινωνικό Φαρμακείο θα λειτουργήσει ξανά την ερχόμενη Δευτέρα μετά από τον ένα μήνα διακοπής λόγω καλοκαιριού.

 
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.
Σημαντική είναι η βοήθεια που δέχεται το Κοινωνικό Φαρμακείο σε φάρμακα και από αλλοδαπούς που διαμένουν στη Μαγνησία.
Το Ιατρείο Αλληλεγγύης θα λειτουργεί φέτος κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 βράδυ.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμης Τσάμης υπογράμμισε πως για ακόμη μια χρονιά το Ιατρείο Αλληλεγγύης θα λειτουργήσει προσφέροντας σημαντική βοήθεια σε ανασφάλιστους και άπορους. Βέβαια πλέον υπάρχει το ελεύθερο σύστημα στα Νοσοκομεία για τους ανασφάλιστους, αλλά και πάλι η ύπαρξη του Ιατρείου Αλληλεγγύης είναι αναγκαία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το