Τοπικά

Βόλος: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια 82χρονος – Παρέσυρε δικυκλιστή στην Αναλήψεως

Ενοχος κρίθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματική βλάβη από αμέλεια ένας 82χρονος συνταξιούχος, οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου, που στις 30 Ιουλίου του 2018 είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με δίκυκλο, στην οδό Αναλήψεως, στο Βόλο.

Στο ατύχημα είχε τραυματιστεί σοβαρά ένας 71χρονος, που έχασε λίγες ημέρες αργότερα τη μάχη για την ζωή, στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου νοσηλευόταν. Το τριμελές έκρινε ένοχο τον 82χρονο και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 36 μηνών, με τριετή αναστολή. Ο ηλικιωμένος κατηγορούνταν ότι οδηγώντας στην οδό Αναλήψεως, στις 10.55’ το πρωί και με κατεύθυνση προς τη Ν. Δημητριάδα, είχε αποπειραθεί να στρίψει στην οδό Μαυροκορδάτου αριστερά και είχε παρασύρει το δίκυκλο, που κινούνταν επί της Αναλήψεως στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το δίκυκλο οδηγούσε ο 71χρονος και επέβαινε η σύζυγός του, που είχε τραυματιστεί στο πόδι. Ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε στην ακροαματική διαδικασία, πως δεν είχε δει το δίκυκλο, ενώ είχε σταματήσει στο αντίθετο ρεύμα της οδού ένα μαύρο τζιπ, ο οδηγός του οποίου του έκανε σινιάλο να περάσει με τα φώτα και το χέρι του. Ακόμη φέρεται να υποστήριξε ότι το δίκυκλο είχε πέσει πάνω του, ενώ αν το παράσερνε με το ΙΧ του, θα τον είχε χτυπήσει από δεξιά.

Ο οδηγός του δίκυκλου φορούσε κράνος, ενώ η συνεπιβάτιδά του όχι. Η σύζυγος του εκλιπόντα, που τραυματίστηκε στο πόδι, όπου της έγιναν ράμματα, φέρεται να δήλωσε στο δικαστήριο, ότι πήγαιναν με πολύ χαμηλή ταχύτητα και ότι ο σύζυγός της δεν πρόλαβε να χαρεί την σύνταξή του και το εγγόνι τους, το οποίο μάλιστα βαφτίστηκε στο μνημόσυνο για τις 40 ημέρες του νεκρού. Στη δίκη κατέθεσαν ακόμη τα παιδιά του νεκρού και ένας αυτόπτης μάρτυρας δικυκλιστής, ενώ όπως αναφέρθηκε, ο 82χρονος είχε παραμείνει στο σημείο του δυστυχήματος και είχε δείξει ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας του τραυματία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το