Αθλητισμός

Βολιώτισσες στο βάθρο… στο FINA World Series Super Final στην καλλιτεχνική κολύμβηση

Με έντονη βολιώτικη παρουσία στο βάθρο πραγματοποιήθηκε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ το FINA World Series Super Final. Ένα χρυσό και ένα αργυρό μετάλλιο κατέκτησαν η Έλενα Φραγκάκη και η Ζωή Καράγγελου του ΝΟΒΑ, ενώ εντυπωσίασαν και οι αδελφές Αλεξανδρή με τα χρώματα της Αυστρίας.

Με τον πιο ιδανικό και αποθεωτικό τρόπο για τα ελληνικά χρώματα έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα του FINA World Series Super Final, στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Η Εθνική μας ομάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Κόμπο, ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και αποθεώθηκε από τον κόσμο στις εξέδρες, που άκουσε τον Εθνικό μας Υμνο και είδε τη σημαία μας στον πιο ψηλό ιστό.

Οι εκπληκτικές και πολλά υποσχόμενες εκπρόσωποι της Ελλάδας με τις Ελένη Φραγκάκη, Ζωή Καράγγελου, Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη-Κομινέα, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου, Ευαγγελία Πλατανιώτη βαθμολογήθηκαν με 85,9333 β. μετά από τη θαυμάσια εκτέλεσή του προγράμματός τους. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε το Ισραήλ με 85,1667 β. και το χάλκινο το Καζακστάν με 80.8000 β.

Με μια εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του Μικτού Highlight, η Εθνική μας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και αποθεώθηκε από τον κόσμο που βρέθηκε στις εξέδρες, ενώ έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για τις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού.

Η ομάδα μας με τις Έλενα Φραγκάκη, Ζωή Αγραφιώτη, Μαρία Αλζιγκούζη – Κομινέα, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Μαρία Καραπαναγιώτου, Δανάη Καριώρη, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Μαλκογεώργου, Αντριάνα Μισίκεβιτς, Λυδία Παπαναστασίου (αναπληρωματικές Ζωή Καράγγελου, Ευαγγελία Πλατανιώτη) βαθμολογήθηκαν με 85,000 β. και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Τις ξεπέρασαν μόνο οι ΗΠΑ (είχαν μικτή συμμετοχή με εννέα γυναίκες και έναν άνδρα) που πήραν το χρυσό με 86,8333. Το χάλκινο κατέκτησε το Ισραήλ με 84,5667 β.

Με μια αρκετά καλή εμφάνιση και σαφώς βελτιωμένες σε σχέση με το Παρίσι, οι νεαρές εκπρόσωποι της Ελλάδας Έλενα Φραγκάκη και Κρυσταλένια Γιαλαμά (αναπλ. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη) κατέκτησαν την 5η θέση στον τελικό του Τεχνικού Ντουέτου. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που είναι σαφώς πιο μικρά σε ηλικία και πιο άπειρα σε σχέση με τα υπόλοιπα ντουέτα που μετείχαν -καθώς η ομοσπονδιακή προπονήτρια Νάστια Γκούτσεβα επέλεξε να έχει σε αυτούς τους αγώνες το Ντουέτο των Νεανίδων (εν όψει συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλμα της κατηγορίας)-, βαθμολογήθηκαν με 82,7249 β.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστρία με τις αδερφές  Άννα-Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή (αναπληρωματική Βασιλική Αλεξανδρή), που πήραν ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία 90,4430 β. Το ασημένιο πήραν οι Μπρέγκι Ντε Μπρόουερ / Μαρλό Στίμπενκ από το Βέλγιο με 84,8617 β. και το χάλκινο οι Αμερικανίδες Μεγκούμι Φιλντ / Ντανιέλα Ραμίρεζ με 84,3622 β.

Την 5η θέση στον τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου οι Ελληνίδες εκπρόσωποι Έλενα Φραγκάκη και Κρυσταλένια Γιαλαμά (αναπλ. Ιφιγένεια Κρομμυδάκη), όπως και στο Τεχνικό το Σάββατο. Οι νεαρές μπαλαρίνες της πισίνας εκτέλεσαν όμορφα το πρόγραμμά τους, τα πήγαν αρκετά καλά σε σχέση με τα υπόλοιπα Ντουέτα με πολύ μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας (οι αθλήτριές μας είναι στην κατηγορία των Νεανίδων και προετοιμάζονται για το αντίστοιχο Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα) και βαθμολογήθηκαν με 84,1333 β.

Το χρυσό μετάλλιο, κατέκτησαν, όπως και στο Τεχνικό, οι αδερφές Άννα Μαρία και Ειρήνη Αλεξανδρή, για την Αυστρία με 91,6000 β., το ασημένιο πήραν οι Ολλανδέζες Μπρέγκι Ντε Μπρόουερ και Μερλό Στίμπενκ και το χάκινο οι Ισραηλινές Έντεν Μπλέτσερ και Σέλι Μπομπρίτσκι.

Επίσης η Βασιλική Αλεξανδρή κατέκτησε για την Αυστρία το χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Σόλο. Η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου (όπως και στο Τεχνικό Ντουέτο την Παρασκευή), βαθμολογήθηκε με 89,4333 β. και δηλώνει έτοιμη για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα σε ένα μήνα. Το ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Σόλο πήρε η Ισπανίδα Ίρις Τίο Κάσας με 88,2000 β. και το χάλκινο η Αμερικανίδα Αννίτα Αλβάρεζ με 87,1000 β. Στο συγκεκριμένο αγώνισμα δεν είχαμε ελληνική συμμετοχή.

 

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το