Τοπικά

Βολιώτης φωτογράφος γάμων διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό “Θ”

Σ02 Φ1 ΔΙΣΤ (ΠΡΟΣΩΠΟ) (3)

Ο Θανάσης Παπαγεωργίου στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε, πληροφορήθηκε για τη διάκρισή του σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας. Ανάμεσα σε χιλιάδες φωτογράφους απ’ όλον τον κόσμο, ο 28χρονος Βολιώτης κατάφερε να πλασαριστεί στην 15η θέση στην κατηγορία της φωτογραφίας γάμου που συμμετείχε. Ο διαγωνισμός διεξήχθη από την ιστοσελίδα viewbug.com, η οποία έχει εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης για φωτογράφους από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Με την ιδιαίτερη ματιά του κατάφερε και βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας που διαγωνίστηκε. «Στο διαγωνισμό που συμμετείχα, ήμουν 15ος ανάμεσα σε 1.000 περίπου συνυποψήφιους κι αυτό με ικανοποίησε ιδιαίτερα. Σε παλαιότερο διαγωνισμό του συγκεκριμένου site, πάλι στην κατηγορία γάμου σε είχα πλασαριστεί στην πρώτη 20άδα», εξήγησε ο ο Θανάσης Παπαγεωργίου.
Όσο για το θέμα που επέλεξε και του έδωσε την ευκαιρία να διακριθεί; Ήταν η φωτογραφία ενός ζευγαριού το ηλιοβασίλεμα, η οποία λήφθηκε στον Παράδεισο, λίγο πριν από την Άφησσο. «Το Πήλιο είναι αγαπημένος τόπος για τη δουλειά μου. Συνδυάζει μοναδικά φυσικά τοπία, ενώ τα παραδοσιακά χωριά, δίνουν ένα γραφικό χρώμα, που επιτρέπει τη λήψη εξαιρετικών φωτογραφιών γάμου», είπε και δεν έκρυψε την προτίμησή του στο βουνό των Κενταύρων, αν και στο παρελθόν έχει αναλάβει δουλειές τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας: «Η πιο μακρινή φωτογράφιση που έχω αναλάβει ποτέ ήταν στο Μαυροβούνιο. Στην Ελλάδα έχω καλύψει γάμους σε πολλά μέρη. Νησιά του Αιγαίου, όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, οι Σποράδες, είναι ορισμένες από τις τοποθεσίες που βρέθηκα για να φωτογραφίσω ένα ζευγάρι που παντρεύτηκε».

Σ02 Φ2 ΔΙΣΤ (ΠΡΟΣΩΠΟ) (1)
Λάτρης της φωτογραφίας από μικρή ηλικία, άρχισε από έφηβος να εργάζεται σε φωτογραφείο. «Όταν πρωτοξεκίνησα, βρέθηκα σε εργαστήριο και ασχολήθηκα με τις εκτυπώσεις. Αργότερα άφησα το εργαστηριακό κομμάτι και έκανα στροφή στις λήψεις», θυμήθηκε ο 28χρονος φωτογράφος, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του σε ιδιωτικό ΙΕΚ, λειτουργεί εδώ και πέντε χρόνια το δικό του εργαστήριο και ρίχνει το βάρος στη φωτογραφία γάμου.
«Όταν καλύπτεις μία από τις πλέον αγαπημένες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού, που θα κρατάει για πάντα φυλαγμένες, τότε μπορείς να δημιουργήσεις πολλά πράγματα και να τα αποτυπώσεις στο χαρτί», εξομολογήθηκε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα στοιχεία που κάνουν επιτυχημένη μία γαμήλια φωτογράφιση: «Κάθε θέμα είναι ξεχωριστό. Υπάρχουν ζευγάρια που επιθυμούν πιο αυθόρμητες στιγμές στο γάμο τους, ενώ άλλα είναι πιο συγκρατημένα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, προσπαθούμε να δίνουμε έναν τόνο ρομαντισμού στη φωτογράφιση. Μ’ αρέσει να φωτογραφίζω ανθρώπους που αισθάνονται όμορφα εκείνη τη στιγμή και να αποτυπώνω τα αισθήματά τους στη φωτογραφία».
Ο νεαρός επαγγελματίας κλείνοντας, μίλησε και για την πολύτιμη βοήθεια που έχει καθημερινά από τους συνεργάτες του: «Χρωστάω πολλά σε όσους βρίσκονται στο πλευρό μου. Χωρίς τους σωστούς συνεργάτες και φίλους να είναι δίπλα σου ανά πάσα στιγμή, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Ιδιαίτερα σε μία φωτογράφιση, ένα από τα μυστικά για να επιτύχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, είναι να δουλεύεις ομαδικά. Τέτοιοι άνθρωποι για μένα είναι η Μαρίνα Βασιλείου και ο Θανάσης Λιλής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το