Τοπικά

Βολιώτης ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Διοικητή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

Ο κ. Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου, που γεννήθηκε στον Βόλο, ορκίστηκε σήμερα αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών από τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Δημήτριο Κωστακιώτη.

Ο Χρυσοβαλάντης Παπαθανασίου γεννήθηκε το 1976 στο Βόλο. Είναι πτυχιούχος Επιστημών της Αγωγής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδίκευση στην Αγωγή Υγείας. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS, πραγματοποίησε μέρος των σπουδών του στο Katholieke Hogeschool Brussel (KHB) στο Βέλγιο.
Στη συνέχεια, φοίτησε, ως υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης, στη διεθνούς φήμης Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (EHESS) στο Παρίσι, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (Master) στην Κοινωνιολογία (Ειδίκευση: Κοινωνιολογία της Υγείας), συνεργαζόμενος με το Ερευνητικό Κέντρο Ιατρικής, Επιστημών, Υγείας, Κοινωνίας (CERMES). Έπειτα, παρακολούθησε μαθήματα Δημόσιας Υγείας στο Université Libre de Bruxelles (ULB) στο Βέλγιο, ενώ το 2011 ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Ψυχολογίας, με ειδίκευση στην Κοινωνική Ψυχολογία της Υγείας, από το Aix-Marseille Université (Γαλλία) με διάκριση «Très Honorable» (Άριστα). Το 2017-2019 εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου εκπόνησε έρευνα στον τομέα της Κοινωνικής Ψυχιατρικής, με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ). Κατά τη διάρκεια των σπουδών του παρακολούθησε μαθήματα σχετικά με θέματα οργάνωσης και διοίκησης, όπως Οργανωτική Ψυχολογία, Κοινωνιολογία της εργασίας, Κοινωνιολογία της διαβούλευσης και της λήψης αποφάσεων, κ.ά.
Έχει διδάξει σε τρία προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) με αντικείμενο τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας.

Έχει συμμετάσχει ως εθνικός εκπρόσωπος σε ευρωπαϊκά προγράμματα για το AIDS, όπως το «AIDS & Mobility» και το «Eurosupport V», και έχει εργαστεί σε πολλές ΜΚΟ για το AIDS τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το 1997, σε ηλικία 20 ετών, όντας ακόμη φοιτητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Οροθετικών και Ασθενών του AIDS «ΥΠΟΣΧΕΣΗ» στην Πάτρα και συμμετείχε στη διοίκησή του ως Γενικός Γραμματέας ΔΣ (1997-2000), Επιστημονικός Σύμβουλος (2000-2004) και Αντιπρόεδρος ΔΣ (2004-2006). Για τον αγώνα του κατά του AIDS έχει λάβει τιμητική μνεία από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Διατελεί τακτικό μέλος σε πολλές επιστημονικές εταιρείες στο χώρο των κοινωνικών επιστημών και της υγείας, ενώ οι μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές, έχουν αποτελέσει κεφάλαια σε συλλογικά βιβλία και έχουν παρουσιαστεί ως ανακοινώσεις σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «VIH/SIDA et responsabilité», το οποίο κυκλοφορεί από τις Editions Universitaires Européennes.

Φωτογραφία: APhotography

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το