Τοπικά

Βολιώτες στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic “ΘτΔ”

Ώρες αγωνίας για δύο οικογένειες από το Βόλο, καθώς στο φλεγόμενο πλοίο Norman Atlantic επιβαίνουν δικά τους μέλη. Μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Πρόκειται για το Δημοσθένη Σωτηρόπουλο, ηλεκτρολόγο, μέλος του πληρώματος, 43 ετών, ο οποίος κατοικεί στα Άνω Λεχώνια και η οικογένεια του Χρυσοστόμου Αποστόλου, Τοπογράφου Μηχανικού, προέδρου του Συλλόγου Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών Μαγνησίας.

Ο Δημοσθένης Σωτηρόπουλος εργάζεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ΑΝΕΚ και ειδικότερα στα πλοία της γραμμής Πάτρα – Αγκόνα. Ο 43χρονος βρισκόταν στο Βόλο εδώ και λίγους μήνες και συγκεκριμένα στην οικία του στα Άνω Λεχώνια, καθώς είχε χάσει πρόσφατα τον πατέρα του. Ειδοποιήθηκε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα να μεταβεί στην Πάτρα το Σάββατο 27/12, όπου για πρώτη φορά θα ξεκινούσε την εργασία του στο συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο θα έφευγε την ίδια ημέρα για το δρομολόγιο.

Χθες μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, επικοινώνησε η οικογένειά του μαζί του στις 10.30 π.μ. Ήταν καλά στην υγεία του, ψύχραιμος, έδωσε κουράγιο στη γυναίκα του, τονίζοντας μόνο «ότι τα πράγματα είναι δύσκολα» και «ότι ίσως χαθεί το σήμα του κινητού του». Έκτοτε καμία άλλη επαφή μαζί του δεν μπόρεσαν να έχουν οι οικείοι του.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά τόσο η οικογένειά του όσο και οι συγγενείς του στο Βόλο, προσπάθησαν πολλές φορές να επικοινωνήσουν μαζί του χωρίς να τα καταφέρουν. Συγγενείς και φίλοι έσπευσαν να δώσουν κουράγιο στην οικογένειά του και όλοι εξέφραζαν τη βεβαιότητα ότι ο Δήμος θα τα καταφέρει σε αυτή τη δύσκολη μάχη, γιατί είναι δυνατός. Όλοι τους προσηλωμένοι στην τηλεόραση και στο διαδίκτυο προσπαθούσαν να πληροφορηθούν νέα για την εξέλιξη της διάσωσης, ενώ τα έντονα συναισθήματα και τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα κυριαρχούσαν.

Αντίστοιχες καταστάσεις και στην οικογένεια του γνωστού τοπογράφου μηχανικού Χρυσόστομου Αποστόλου, όπου μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά του πήγαιναν διακοπές και ήταν επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic. Η είδηση κυκλοφόρησε γρήγορα στην πόλη του Βόλου, και όλοι εξέφρασαν την ευχή να είναι καλά και να έχει αίσιο τέλος η περιπέτεια. Αργά το βράδυ, πληροφορίες ανέφεραν ότι τα δύο παιδιά του, ήταν από τους διασωθέντες που μετέφεραν τα ελικόπτερα, στο πλοίο Κρούιζ Γιορόπα, ενώ ο Χρυσόστομος είχε απομείνει μαζί με τους άλλους επιβάτες περιμένοντας τη ρυμούλκηση του φλεγόμενου πλοίου. Αν και η «Θ» προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί του αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Σε απόσταση αναπνοής

Αγωνία στην οικογένεια του πρώην δημάρχου Κυριάκου Μήτρου, η οποία έζησε από κοντά τις δραματικές εξελίξεις με το φλεγόμενο πλοίο ανοιχτά της Κέρκυρας. Η κόρη του πρώην Δημάρχου, Βίκυ Μήτρου, μαζί με το σύζυγό της και την μόλις 6 ετών κόρη τους, είναι μεταξύ των επιβατών πλοίου της εταιρείας ΑΝΕΚ που εκτελεί δρομολόγιο από Βενετία προς Ηγουμενίτσα και έχει «προστρέξει» για βοήθεια των επιβατών του NORMAN ATLANTIC.

Η Βίκυ Μήτρου, με ανάρτηση στο facebook απηύθυνε έκκληση τους φίλους της να ενημερώσουν την οικογένειά της στο Βόλο ότι είναι καλά.

Όπως συγκεκριμένα έγραψε «είμαστε σε πλοίο της Ανέκ από Βενετία για Ηγουμενίτσα και έχουμε έρθει να βοηθήσουμε το πλοίο που έχει πιάσει φωτιά. Παρακαλώ όποιος φίλος το δει να ενημερώσει την οικογένειά μας ότι είμαστε καλά και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε με άλλον τρόπο. Ας προσευχηθούμε να πάνε όλα καλά!!!

Δεκάδες ήταν οι φίλοι που της έστειλαν ευχές και μηνύματα συμπαράστασης, στα οποία η Βίκυ Μήτρου απάντησε με νέα ανάρτηση. «Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια! Ζούμε μια δύσκολη κατάσταση και είναι τραγικό να βλέπεις το απέναντι πλοίο να καίγεται και λόγω καιρού να γυρίζεις γύρω-γύρω και να μην μπορείς να βοηθήσεις…».

Αργά το βράδυ η Βίκυ Μήτρου κατάφερε να επικοινωνήσει με τον πατέρα της, τον οποίο ενημέρωσε ότι το πλοίο παραμένει ανοιχτά του φλεγόμενου NORMAN ATLANTIC χωρίς να υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους επιβάτες.

* Μέχρι αργά το βράδυ δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στην επιχείρηση διάσωσης, όλες όμως οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι Βολιώτες που βρίσκονταν στο πλοίο είναι καλά στην υγεία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το