Τοπικά

Βολιώτες προσέφεραν διαμονή σε δυο τετραμελείς άνεργες οικογένειες με ανήλικα

Ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των συμπολιτών που απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου λόγω της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης κάθε μέρα κατά μέσο όρο τέσσερις άνεργοι ζητούν συνδρομή για να σιτιστούν. Το τελευταίο χρονικό διάστημα δυο τετραμελείς οικογένειες ανέργων διαμένουν μέσω της Κοινωνικής Μέριμνας σε μικρά διαμερίσματα που προσέφεραν Βολιώτες, οι οποίοι θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Να αναφερθεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου ασχολήθηκαν με τις περιπτώσεις μιας κακοποιημένης γυναίκας, ενός ανέργου επί τέσσερα χρόνια με παιδί και ενός ανέργου επί έξι χρόνια, για τους οποίους βρέθηκε λύση για να διαμείνουν σε συγγενικά σπίτια, ενώ εξυπηρετούνται για σίτιση και ένδυση από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Εξίσου, σοβαρές χαρακτηρίζονται οι περιπτώσεις δυο τετραμελών οικογενειών ανέργων με ανήλικα παιδιά, οι οποίες αντιμετώπιζαν και πρόβλημα διαμονής.
Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Βόλου, που ασχολήθηκαν με το θέμα, κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με Βολιώτες που διαθέτουν κλειστά διαμερίσματα και συμφώνησαν να τα παραχωρήσουν, προκειμένου να διαμείνουν σε αυτά οι δυο τετραμελείς οικογένειες.
Πρόκειται για μονοκατοικίες των 60τ.μ. η καθεμία, με τους ιδιοκτήτες τους να διατηρούν την ανωνυμία τους, ενώ για τα ανήλικα παιδιά υπήρξε φροντίδα ώστε να παρακολουθούν δραστηριότητες σε ΚΔΑΠ.

Ζητούν φαγητό
Όπως προαναφέρθηκε, από τα στοιχεία της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκύπτει ότι κάθε μέρα κατά μέσο όρο απευθύνονται στις υπηρεσίες Κοινωνικής Μέριμνας τέσσερις άνεργοι, που ζητούν βοήθεια για να σιτιστούν. «Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις είτε μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου είτε μέσω της τοπικής Εκκλησίας και άλλων φορέων. Ο αριθμός των ανέργων που ζητούν τη συνδρομή μας για να σιτιστούν μεγαλώνει ανησυχητικά το τελευταίο χρονικό διάστημα» ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος Νατάσσα Μορφογιάννη.
Η ίδια προσέθεσε πως «το Κράτος κάνει μεγάλο λάθος να πιστεύει ότι κάποιος που έχει εισόδημα 200 ευρώ τον μήνα μπορεί να ζήσει την οικογένειά του και δεν τον εντάσσει στους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το