Τοπικά

Βολιώτες καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες ευρώ για ΙΧ που είχαν αποσύρει…

Ποσά που «ζαλίζουν» καλούνται να καταβάλλουν στην εφορία πολίτες που ενώ απέσυραν τα αυτοκίνητα που είχαν στην κατοχή τους, το 2000, εμφανίζονται στο σύστημα ως «κινούμενα» και καλούνται να πληρώσουν από 2.000 έως 5.000 ευρώ. Το οξύμωρο είναι ότι κατέχουν τα έγγραφα διαγραφής των ΙΧ από την κυκλοφορία, που εκδόθηκαν από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιών της Μαγνησίας.

Προχθές φορολογική δήλωση προσπάθησε να καταθέσει μια γυναίκα και το σύστημα δεν τη δεχόταν. Της ζητούσε το taxis 2.000 ευρώ για αυτοκίνητο που απέσυρε το 2000. Κατέθεσε τα έγγραφα τα οποία αναφέρουν πως το αυτοκίνητο έχει διαγραφεί στην εφορία, αλλά της ζήτησαν να απευθυνθεί στη διεύθυνση συγκοινωνιών για να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Η Διεύθυνση θα πρέπει να αναζητήσει τα δεδομένα στα αρχεία της, που δεν είναι σε ηλεκτρονική μορφή, την ώρα που οι ημερομηνίες για την κατάθεση της δήλωσης «τρέχουν».

Το ίδιο πάθημα για μια ακόμη οδηγό, που από το 2000 έχει αποσύρει τέσσερα αυτοκίνητα. Έχει στην κατοχή της ένα, αλλά καλείται να πληρώσει 5.000 ευρώ. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία και την παρέπεμψαν στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών, η οποία με τη σειρά της αναφέρει πως τα λάθη οφείλονται στην εφορία. Οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για τεκμήρια ποσά που δεν έχουν στη διάθεσή τους ενώ δεν ευθύνονται για τα λάθη και τις …εμπλοκές του συστήματος στη Γενική Γραμματεία Εσόδων.

«Πρέπει οι πολίτες που βρίσκονται σε αυτή τη θέση να απευθυνθούν στο μηχανολογικό καταρχάς, αλλά το πρόβλημα είναι πως η διεύθυνση συγκοινωνιών με την εφορία δεν συνεργάζονται. Το ζήτημα είναι πως πρέπει να ανασυρθούν παλιά αρχεία και υπάρχει ταλαιπωρία. Υπάρχουν πολλά λάθη και μείζον ζήτημα έχει προκύψει με αυτοκίνητα που εμφανίζονται ανασφάλιστα και τα οποία έχουν αποσυρθεί πριν χρόνια. Μέσα σε ένα 24ωρο έχω 15 αναφορές για …ανασφάλιστα αυτοκίνητα που δεν υφίστανται και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν», τόνισε ο λογιστής κ. Πουμάνας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το