Τοπικά

Απολύθηκε υπάλληλος «φάντασμα» από το Νοσοκομείο του Βόλου 

Με την ποινή της οριστικής απόλυσης από το δημόσιο τιμωρήθηκε μια υπάλληλος του Αχιλλοπούλειου που εργαζόταν ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Δεν εμφανιζόταν στην εργασία της, απουσίαζε αδικαιολόγητα και δεν απαντούσε στις κλήσεις για απολογία. Η υπόθεσή της εκκρεμούσε από το 2014 και κινήθηκε πειθαρχική διαδικασία μετά από απουσία δύο χρόνων από τη δουλειά της. Η οριστική παύση ήρθε χθες.

«Δεν με ενδιαφέρει, θα βρω αλλού εργασία» απαντούσε η νέα γυναίκα στις επαναλαμβανόμενες ενοχλήσεις του συλλόγου εργαζομένων που της ζητούσαν να δώσει «σημεία ζωής» στη δουλειά της για να μην απολυθεί.

Οι πειθαρχικές διαδικασίες εις βάρος της κινήθηκαν με τον ρυθμό που κινούνται όλα στο δημόσιο… δηλαδή μετά από δύο χρόνια απουσίας.
Σύμφωνα με τα παρουσιολόγια απουσίαζε από την υπηρεσία της από 6/2/2012 έως και 6/2/2014 συνεχώς, δηλαδή συνολικά επί ένα έτος, έντεκα μήνες και επτά ημέρες. Το πειθαρχικό της Υγειονομικής Περιφέρειας εξέδωσε απόφαση στις 15 Δεκεμβρίου του 2016 και επέβαλλε ποινή οριστικής παύσης. Η ίδια δεν κατέθεσε ένσταση επί της απόφασης
Το γεγονός ότι η υπάλληλος δεν άσκησε ένσταση ενώπιον του αρμόδιου Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της 5ης Υ.ΠΕ Θεσσαλίας εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας των 30 ημερών, οδήγησε στην οριστική απόλυση.

Με βάση των Κώδικα, εάν ένας εργαζόμενος απουσιάσει μέσα σε ένα μήνα συνεχόμενα 22 εργάσιμες ημέρες από την εργασία του ή συνολικά έναν μήνα μέσα σε έναν χρόνο τότε παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Από εκεί και ύστερα ξεκινάει μια άλλη χρονοβόρα διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει ώς και δυο ολόκληρα χρόνια μέχρι την οριστική απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων από την εργασία τους.

Κατά τη διάρκεια της ΕΔΕ διαπιστώνεται το παράπτωμα και στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμπεται στα Πειθαρχικά Συμβούλια, τα οποία επιβάλλουν την ποινή της οριστικής παύσης ενός υπαλλήλου. Η απόφαση αυτή για να οριστικοποιηθεί πρέπει να υπογραφεί στη συνέχεια και από τον αρμόδιο υπουργό.
Έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση, ο εργαζόμενος βρίσκεται σε αργία και σε αυτές τις περιπτώσεις λαμβάνει το 1/3 των αποδοχών του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το