Ελλάδα

Βολές από την «Αυγή» κατά της κυβέρνησης για την ντροπή της παγωμένης Μόριας

Ευθύνες στην κυβέρνηση επιρρίπτει η εφημερίδα «Αυγή» στο κύριο άρθρο της, με τίτλο «Αργά αντανακλαστικά», για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των προσφύγων τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Ουσιαστικά η εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφερόμενη στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν σχετικά με την στέγαση και την προστασία των προσφύγων και μεταναστών στη Μόρια που πάγωσαν τις τελευταίες ημέρες από την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τη Λέσβο.

Αναφερόμενη στις προβλέψεις των μετεωρολόγων που είχαν προειδοποιήσει για το κύμα κακοκαιρίας εξηγεί ότι «θα περίμενε, λοιπόν, κανείς όλοι να είναι προετοιμασμένοι για τον χειμώνα», τονίζοντας όμως ότι «αυτό που θα περίμενε κανείς περισσότερο από όλα, και από όλους τους αρμοδίους, θα ήταν να φροντίσουν εγκαίρως για τη στοιχειώδη προστασία όλων όσοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο κρύο».

Το άρθρο στέκεται όμως ιδιαίτερα στην περίπτωση των προσφύγων στη Λέσβο χαρακτηρίζοντας «ασυγχώρητο ότι μόλις σήμερα θα φτάσει στη Λέσβο ένα πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού για να στεγάσει κάποιους από τους παγωμένους πρόσφυγες της Μόριας».

Στο τέλος ξεκαθαρίζει ότι αν «σε αυτή τη φάση λίγη σημασία έχει ποιος φταίει», σημειώνοντας ότι στην τελική είναι ευθύνη του κράτους – εν προκειμένω του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής – να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά και να βρει λύση». «Ας ελπίσουμε ότι αυτή που βρήκε θα δουλέψει» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το