Τοπικά

Βιωματικό εργαστήριο για το «Επιχειρείν στον Τουρισμό» από το JOB CENTER και το Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου

Την Παρασκευή 05η Απριλίου το Γραφείο Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης “Job Center” του Δήμου Βόλου πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο για τους σπουδαστές/σπουδάστριες και αποφοίτους του Ι.Σ.Α.Ε.Κ.(Ι.Ι.Ε.Κ.) του Δήμου Βόλου με θέμα: «Επιχειρείν στον Τουρισμό: Πρώτα Βήματα για τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης».

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες ήταν σπουδαστές/σπουδάστριες από το ΙΣΑΕΚ (ΙΙΕΚ) του Δήμου Βόλου, ενώ οι εισηγήτριες η μία είναι μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Job Center: κα Ιωάννα Μπεφάνη(Οικονομολόγος) και η δεύτερη είναι εκπαιδεύτρια ενηλίκων με μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό & Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού, κα Αναστασία Βελέντζα. Επιπροσθέτως, στο Εργαστήριο παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου, κα Γεωργία Μποντού Τοκαλή, δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να συνομιλήσουν μαζί της υπό το πρίσμα της τριαντάχρονης εμπειρίας της ως μέλος μιας οικογένειας ξενοδόχων. Παράλληλα, η Συντονίστρια της Δομής κα Μαρκέλλα Βαλσάμη (Κοινωνική Λειτουργός Msc.) εξήγησε στους σπουδαστές και σπουδάστριες τη φιλοσοφία του Job Center και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να ωφεληθούν.

Σκοπός του εργαστηρίου, ήταν οι σπουδαστές /σπουδάστριες να κατανοήσουν τη σημαντικότητα να αποσαφηνίσουν τι σημαίνει «Επιχειρώ» πριν ξεκινήσουν το επιχειρηματικό τους διάβημα, να αποκωδικοποιήσουν τα βήματα για την δημιουργία μιας βιώσιμης νέας επιχείρησης στον τουριστικό κλάδο, καθώς και στην ενημέρωσή τους για τους διάφορους τρόπους χρηματοδότησης της επιχειρηματικής τους ιδέας. Επίσης, παρουσιάστηκαν τα οφέλη μιας μικρής οικογενειακής επιχείρησης και εκπαιδεύτηκαν στα βασικά εργαλεία του μάρκετινγκ, καθώς και σε στρατηγικές μάρκετινγκ στον τουριστικό τομέα.

Μέσα από τις βιωματικές ασκήσεις οι σπουδαστές/σπουδάστριες είχαν την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους, να προσπαθήσουν να κατανοήσουν και να εξασκηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο πάνω στις προαναφερόμενες στρατηγικές μάρκετινγκ.

Τέλος, οι ομάδες του εργαστηρίου, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα για τη δημιουργία ενός μικρού ξενοδοχειακού καταλύματος και να συζητήσουν τυχόν προβληματισμούς τους.

Συμπερασματικά, υπήρξε πολύ θετική ανατροφοδότηση από όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες και εκφράστηκε η επιθυμία για συμμετοχή και σε επόμενα θεματικά εργαστήρια του Job Center.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το