Τοπικά

Βελτιωμένη η επιδημιολογική εικόνα στη Μαγνησία – Συνολικά 32 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Ένας ακόμη θάνατος από κορωνοϊό καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στο “Αχιλλοπούλειο” Νοσοκομείο Βόλου, την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα στο Νομό παρουσιάζεται βελτιωμένη. Τη «μάχη» έχασε μια γυναίκα 84 ετών ανεβάζοντας σε 62 το αριθμό των νεκρών στη Μαγνησία κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Η ίδια είχε περάσει όλη τη ζωή της στο Νοσοκομείο καθώς ήταν προϊσταμένη υπηρεσίας.

Τα νεότερα δεδομένα στον τομέα καταγραφής των κρουσμάτων δημιουργούν μια αισιοδοξία. Στη Μαγνησία καταγράφηκαν σήμερα  συνολικά 32 κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων και των τεσσάρων θετικών που εντοπίστηκαν στον Αλμυρό , σε rapid tests αλλά και των 16, που εντοπίστηκαν στον Βόλο, επίσης με διαδικασία rapid.

Στο μεταξύ, στο Νοσοκομείο Βόλου νοσηλεύονται 92 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 5 στους θαλάμους αρνητικής πίεσης, οι 8 στη ΜΕΘ και οι υπόλοιποι στις τρεις κλινικές covid. Επίσης, στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται ένα αγοράκι 2,5 ετών μαζί με τη μητέρα του.

Aν και η προσέλευση για εξετάσεις δεν ήταν μεγάλη τα rapid tests που διενήργησε ο δήμος  Βόλου και η Περιφέρεια, δείχνουν μείωση της θετικότητας του κορωνοϊού στον πληθυσμό.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε μαζική δειγματοληψία με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) μέσω της δράσης “Drive Through Τesting” στον Αλμυρό, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σε συνολικό αριθμό 100 δειγμάτων καταγράφηκαν 4 κρούσματα Covid-19.Ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 53 έτη και πρόκειται για 1 άντρα και 3 γυναίκες, που ήδη έχουν ενημερωθεί από την αρμόδια υπηρεσία για επανέλεγχο τους με τη μέθοδο PCR.

Σήμερα ήταν και  η πρώτη μέρα της διενέργειας των rapid tests στον Δήμο Βόλου και σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία διενεργήθηκαν συνολικά 273 tests από τα οποία 16 βρέθηκαν θετικά. Στο σημείο δειγματοληψίας στον Βόλο διενεργήθηκαν 198 από τα οποία τα 12 βρέθηκαν θετικά και 75 στη Νέα Ιωνία από τα οποία βρέθηκαν θετικά τα 4.  Η διαδικασία θα συνεχιστεί και αύριο, Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, στο ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» απέναντι από το Δημαρχείο και στο ΚΑΠΗ Νέας Ιωνίας, Εφραιμίδη και Καισαρείας. Η δράση πραγματοποιείται με την συνεργασία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα της Πνευμονολογικής Κλινικής, υπό την εποπτεία του διευθυντή της κ. Κων. Γουργουλιάνη. Δύο συνεργεία με γιατρούς από το Πανεπιστημιακό και εκπαιδευμένους νοσηλευτές προχωρούν στη λήψη και επεξεργασία των δειγμάτων προκειμένου να υπάρξει μια ευκρινής εικόνα για τη διασπορά του ιού στην τοπική κοινότητα και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για την πορεία της διασποράς μετά από σύγκριση με τα στοιχεία της πρώτης δειγματοληψίας στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Τα κρούσματα στη Θεσσαλία

Στα Τρίκαλα Καταγράφηκαν 31 νέα κρούσματα Covid -19 . Tα 13 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων στο Γ.Ν Τρικάλων ενώ 18 ακόμη προέκυψαν απο την μαζική δειγματοληψία Drive Through Testing με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests). Στη Λάρισα καταγράφηκαν 90 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 5 κρούσματα προέρχονται απο συρροές κρουσμάτων σε ιδιωτικές κλινικές της Λάρισας ενώ δύο  ακόμη αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Τέλος, 83 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωματολογίας εβδομήντα τέσσερα στο Γ.Ν. Λάρισας και εννέα στο Πανεπιστημιακό Λάρισας. Στην Καρδίτσα καταγράφηκαν 12 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 4 κρούσματα αποτελούν επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ενώ 6 κρούσματα εξετάστηκαν κατόπιν συμπτωμάτων στο Γ.Ν Καρδίτσας. Τέλος δύο κρούσματα προέκυψαν κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας. Στον Βόλο καταγράφηκαν 32 νέα κρούσματα Covid -19. Τα 10 κρούσματα εξετάστηκαν στο Γ.Ν Βόλου ενώ 4 ακόμη προέκυψαν απο την μαζική δειγματοληψία Drive Through Testing με έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Tests) στην περιοχή του Αλμυρού και 16 με την δειγματοληψία rapid στον Βόλο.  Τέλος 2 κρούσματα προέκυψαν κατόπιν τυχαίας δειγματοληψίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το