Η Απτυχίωτη

Βασιλόπιτα με 10 φλουριά στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου

Τα τελευταία χρόνια, εξελίσσεται σε παράδοση η επιλογή, σε πολλά σχολεία, να γιορτάζεται ιδιαίτερα η Τσικνοπέμπτη. Mεταμφιέσεις, τραγούδια, χορός, τσικνίσματα. Οι μαθητές μετατρέπονται σε ψήστες, τιμούν το πατροπαράδοτο έθιμο και το κέφι καλά κρατεί.

Κι ας μη βιαστούν να σκεφτούν κάποιοι ότι ο ρόλος του σχολείου είναι διαφορετικός και ότι χάνονται μαθήματα. Ίσα ίσα. Πέρα από το ότι αυτές οι εκδηλώσεις γίνονται συνήθως αντί περιπάτου, οι εκδηλώσεις και οι γιορτές, τόσο στο στενό οικογενειακό περιβάλλον, όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό, όπου εντάσσονται και τα σχολεία, είναι εξαιρετικές αφορμές για ψυχαγωγία, ανάπτυξη των σχέσεων και δέσιμο της κοινότητας. Πόσο μάλλον, όταν έχουν τον χαρακτήρα του πατροπαράδοτου ελληνικού γλεντιού.

Στο προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου, με την αφορμή της γιορτής, σε χαλαρό και ανάλαφρο κλίμα, καθηγητές και μαθητές έρχονται πιο κοντά, διασκεδάζουν όλοι μαζί, χαίρονται, δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις, ενώ είναι πολύ θετική η επίδραση στους αλλοδαπούς μαθητές, που γνωρίζουν τα έθιμα της χώρας μας και ενσωματώνονται πιο εύκολα στη σχολική κοινότητα. Κι όλα αυτά ίσως είναι πιο σημαντικά από δυο τρεις ώρες μαθημάτων. Ειδικά στη σημερινή συγκυρία της οικονομικής κρίσης, αυτές οι γιορτές εξελίσσονται σε γόνιμες διεξόδους για τους μαθητές και τις μαθήτριες, που τις περιμένουν και στις οποίες συμμετέχουν με πολλή διάθεση και κέφι.

Έτσι συνέβη και στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βόλου, την Τσικνοπέμπτη, όπου οι μαθητές, αν και δεν είχαν τη δυνατότητα να ψήσουν, ωστόσο το διασκέδασαν με την ψυχή τους. Βέβαια, μια και φέτος οι γιορτές «μαζεύτηκαν» όλες μαζί, κοντά στις έξυπνες και διασκεδαστικές μεταμφιέσεις τους, έκοψαν και τη βασιλόπιτά τους για τη νέα χρονιά και χάρηκαν ακόμη περισσότερο με τα δέκα (!) φλουριά της, που αντιστοιχούσαν σε πλούσια δώρα: διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στο Πήλιο, spa, δωρεάν διαδρομές με το αστικό, εισιτήρια για μουσικές εκδηλώσεις. Αξίζει ένα μπράβο στους χορηγούς, που έδωσαν τόση χαρά στους μαθητές. Αλλά και ένα ακόμη μεγαλύτερο μπράβο στους μαθητές που, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους, δώρισαν τα δώρα τους σε άλλους συμμαθητές τους που τα είχαν περισσότερη ανάγκη. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους, παιδιά, και του χρόνου καλύτερα! Πάντα τέτοια!

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Προαστιακός ξεκίνησε για το Αεροδρόμιο αλλά βρέθηκε στα Λιόσια – Νέα ιστορία ελληνικής παράνοιας

Απίστευτο αλαλούμ και μπέρδεμα που σίγουρα δεν συνάδει με τις υποδομές και τις μεταφορές μίας…

24 Νοεμβρίου 2023

Σωματίδιο εξαιρετικά υψηλής ενέργειας πέφτει στη Γη από το… πουθενά

Οι αστρονόμοι εντόπισαν ένα σπάνιο και εξαιρετικά υψηλής ενέργειας σωματίδιο που πέφτει στη Γη, το…

24 Νοεμβρίου 2023

Ελένη Τοπαλούδη: Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της κατέθεσαν συγγενείς της – Ζητούν 980.000 ευρώ

Αγωγή σε βάρος των δολοφόνων της Έλενης Τοπαλούδη κατέθεσε η οικογένεια της αδικοχαμένης φοιτήτριας που…

24 Νοεμβρίου 2023

Ανθεκτική κλεμπσιέλλα στα νοσοκομεία – Ήρθε και παραμένει

Ένα εξαιρετικά ανθεκτικό είδος κλεμπσιέλλας, ανθεκτικό σε τελευταίας γενιάς αντιβιοτικά εντοπίστηκε σε 15 Ελληνικά νοσοκομεία…

24 Νοεμβρίου 2023

Προσφορές 1+1: Γλιτώνουν τελικά λεφτά οι καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ;

Οι προσφορές 1+1 αποτελούν έναν τρόπο ώστε οι καταναλωτές να γλιτώσουν λεφτά και να αγοράσουν…

24 Νοεμβρίου 2023

Η ώρα των απολογιών στη δίκη για το Μάτι – «Τα λόγια είναι περιττά», είπε ο τότε αρχηγός της Πυροσβεστικής

Ένα και πλέον χρόνο μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο…

24 Νοεμβρίου 2023