Κόσμος

Β. Πούτιν: Κανένας δεν θα εκφοβίσει τη Ρωσία

poutin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως καμία χώρα δεν θα καταφέρει να “εκφοβίσει, να αναχαιτίσει ή να απομονώσει” τη Ρωσία, λέγοντας πως είναι έτοιμος να “περάσει ορισμένες δυσκολίες” προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία της χώρας, η οποία επλήγη από κυρώσεις εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης.

“Προφανώς, κανείς δεν θα καταφέρει να μας εκφοβίσει, να αναχαιτίσει ή να απομονώσει τη Ρωσία. Κανείς δεν το κατάφερε ποτέ και κανείς ποτέ δεν θα το καταφέρει”, ανέφερε ο Πούτιν σε μία ομιλία με την ευκαιρία της ημέρας των εργαζομένων στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Υπενθυμίζοντας πως παρόμοιες προσπάθειες εναντίον της Ρωσίας έγιναν πολλές φορές στην Ιστορία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως η χώρα οφείλει “να είναι έτοιμη να περάσει ορισμένες δυσκολίες και να δίνει πάντα μια κατάλληλη απάντηση σε όλες τις απειλές εναντίον της κυριαρχίας, της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας”.

Οι Δυτικοί επέβαλαν χθες νέες κυρώσεις εναντίον της Μόσχας, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύουν όλες τις εμπορικές συναλλαγές με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Ρωσία την άνοιξη, ενώ ο Καναδάς απαγόρευσε την είσοδο στο έδαφός του είκοσι ρώσων πολιτικών αξιωματούχων και ουκρανών αυτονομιστών, θέτοντας επίσης στο στόχαστρο τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

“Η Ρωσία πληρώνει ακριβά την ανεξάρτητη στάση της και την υποστήριξή της στους συμπατριώτες της στην Κριμαία, στη Σεβαστούπολη και φαίνεται μερικές φορές [σ.σ. πως αυτό συμβαίνει] λόγω απλώς του γεγονότος ότι υπάρχουμε”, είπε ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν αποκάλυψε επίσης πως οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας εξακρίβωσαν τα στοιχεία 230 ξένων πρακτόρων στη διάρκεια του χρόνου και ματαίωσαν οκτώ τρομοκρατικές επιθέσεις.

“Η δραστηριότητα των ξένων υπηρεσιών πληροφοριών στη Ρωσία αυξάνεται”, είπε.

Η προσάρτηση της Κριμαίας και η σύγκρουση ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη επιδείνωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στους Δυτικούς από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

πηγή www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το