Τοπικά

Β.Χατζηκυριάκος: Εύχομαι αυτές οι γιορτές να σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος αναφέρει:

“Είναι συνηθισμένο τις μέρες αυτές του χρόνου, να απευθύνονται μηνύματα με ευχές από -και προς- κάθε κατεύθυνση. Είναι μια παράδοση που κρατάει πολλά χρόνια και μάλλον την έχουν ανάγκη οι άνθρωποι για να στηρίζονται στις δυσκολίες της καθημερινότητας.
Όμως οι ευχές δεν έχουν καμιάν αξία αν δεν αποφασίσουμε να κάνουμε ο καθένας και η καθεμιά μας αυτό που μπορούμε, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, προκειμένου αυτές να αποτελέσουν ζώσα πραγματικότητα.

Για τις ημέρες που έρχονται λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλον, να αντιμετωπίσουμε μαζί τους φόβους και τις δυσχέρειες, μα και να ονειρευτούμε μαζί, και να ελπίσουμε σε ένα κοινό μέλλον πιο φωτεινό και αισιόδοξο για όλους μας.
Αυτές τις ημέρες τα ευχολόγια ας μπουν στην άκρη. Ας προταχθεί η ατομική και συλλογική ευθύνη μας για όλα όσα δεν έγιναν, αλλά και για όσα πρέπει να γίνουν. Αφετηρία και προορισμός μας πρέπει να είναι η στήριξη στον συμπολίτη και η αλληλεγγύη σε κάθε μορφή και έκφανσή της.
Σίγουρα τα εμπόδια είναι μεγάλα, μα οι δυνατότητές μας είναι ακόμη μεγαλύτερες. Ο Δήμος Αλμυρού θα είναι πάντα εδώ, με όλες τις κοινωνικές δομές και με όλη την αγάπη των ανθρώπων του για κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη.

Αλμυριώτισσες και Αλμυριώτες
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αυτές οι γιορτές να σηματοδοτήσουν ένα νέο ξεκίνημα για τον τόπο μας και τον καθένα από εσάς και τις οικογένειές σας, όπως ακριβώς το επιθυμείτε και το ονειρεύεστε, με ενότητα, αγάπη, υγεία και δημιουργικότητα”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το