Κόσμος

Τυφώνας Ντόριαν: Αγελάδες παρασύρθηκαν τον Σεπτέμβριο και επέζησαν μετά από εβδομάδες

Τρεις αγελάδες που είχαν παρασυρθεί πριν από δύο μήνες από τον τυφώνα Ντόριαν σε νησί της Βόρειας Καρολίνας, βρέθηκαν ζωντανές έχοντας κολυμπήσει αρκετά χιλιόμετρα, σύμφωνα με τους New York Times .
Οι αγελάδες ανήκουν σε κοπάδι της νήσου Τσένταρ, αλλά παρασύρθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου, από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Ντόριαν. Τα νερά που παρέσυραν τις αγελάδες, είχαν ύψος περίπου τριών μέτρων.

Η πρώτη αγελάδα βρέθηκε την επόμενη μέρα μετά την καταστροφή, σε Εθνικό Πάρκο της νήσου Άουτερ Μπανκς αλλά οι άλλες δύο εντοπίστηκαν τρεις εβδομάδες αργότερα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του πάρκου, Μπ. Χόρβατ, οι αγελάδες κολύμπησαν τουλάχιστον τρία χιλιόμετρα για να βγουν στη στεριά.
Ο φροντιστής των αγελάδων, Γούντι Χάνκοκ ήταν εκείνος που διαπίστωσε πρώτες ότι οι συγκεκριμένες αγελάδες προέρχονταν από τη νήσο Τσένταρ. «Είναι μία πραγματικά εκπληκτική ιστορία πως τα κατάφεραν», σχολίασε ο Χόρβατ. «Αν οι αγελάδες μπορούσαν να μιλήσουν, φανταστείτε τι ιστορία θα μας έλεγαν για την μάχη τους με το νερό».

Οι υπεύθυνοι του πάρκου ελπίζουν να βρουν τον ιδιοκτήτη των αγελάδων. Από την στιγμή που θα τον εντοπίσουν, θα έχει τριάντα μέρες για να τις παραλάβει. Ο Χόρβατ εξηγεί πως ένας τρόπος για να απομακρυνθούν από το πάρκο είναι με φέρι, αφού πρώτα ναρκωθούν με υπνωτικές ουσίες. «Αν χρειαστούν τη βοήθειά μας, θα χαρούμε να συνδράμουμε», λέει ο Χόρβατ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το