Ελλάδα

Τσούνης: Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά για την Κιβωτό του Κόσμου

Συνολικά 31.118 ευρώ συγκεντρώθηκαν για την Κιβωτό του Κόσμου στην κηδεία της Φώφης Γεννηματά, όπως έκανε γνωστό ο σύζυγος της εκλιπούσας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Τσούνης.

«Ήταν αντί στεφάνων, ό,τι λεφτά ήθελε κάποιος να προσφέρει, αντί να τα ξοδέψει σε λουλούδια ή σε στεφάνια όποιος ήθελε φυσικά, μπορούσε να τα δώσε σε αυτά τα δύο ιδρύματα, στο “Χαμόγελο του Παιδιού” και στην “Κιβωτό του Κόσμου”» ανέφερε ο κ. Τσούνης στο «Πρωινό».

«Εγώ δεν είπα ποτέ ότι στήσανε κάποιο κουτί. Όλα αυτά γίνανε μέσω τραπεζικών λογαριασμών. Και οι άνθρωποι μετά από λίγο καιρό μας στείλανε αναλυτικά λογαριασμούς, όσοι βάλανε λεφτά και ποιοι και πόσα λεφτά βάλανε ο καθένας» σημείωσε.

«Το ποσό ήταν 31.118 ευρώ. Η Φώφη Γεννηματά είχε μια ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά όπως ξέρετε και έτσι κρίναμε όλοι από κοινού ότι αν ήταν να βοηθηθεί κάτι ας βοηθηθούν ιδρύματα για παιδιά. Πιστεύω ότι η Φώφη θα ζητούσε προσωπικά εξηγήσεις και μέσα από τη Βουλή», τόνισε ο κ. Τσούνης.

Αντίστοιχη δωρεά προς την Κιβωτό είχε γίνει και στην κηδεία του Άκη Τσοχατζόπουλου, με την σύζυγό του, Βίκυ να καταγγέλλει:

«Το γραφείο τελετών το οποίο είχε αναλάβει την τελετή εκείνο αποφάσισε και με ενημέρωσε ότι αντί στεφάνων τα χρήματα θα δοθούν στην Κιβωτό του Κόσμου, δεν ήταν δική μου επιλογή. Και ποιον δεν θα έβρισκε σύμφωνο μία αρωγή σε παιδιά. Ποτέ δεν μου είχαν στείλει ευχαριστήρια επιστολή. Υπήρχε κουτί εξ ονόματος της Κιβωτού, δεν υπήρχαν δωρεές μέσω τραπεζικών λογαριασμών, ούτε τέτοια διάθεση, απλά η ύπαρξη ενός κυτίου το οποίο είχε αυτή τη σημασία για τη βοήθεια των παιδιών, των εγκαταλελειμμένων παιδιών, που είχαν ανάγκη επιβίωσης. Δεν υπήρχε λόγος ελέγχου κυρίως από εμένα. Είναι θλιβερό αυτό όλο που ακούγεται και συμβαίνει».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το