Ελλάδα

Τσίπρας: Yπάρχει απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα – Σωστά κλείνουν τα σύνορα

Στα κρίσιμα θέματα αυτό που απαιτείται είναι να υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης. Την Παρασκευή συγκάλεσα σύσκεψη με τους υπουργούς που ασχολήθηκαν με τη μετανάστευση στην κυβέρνησή μας. Αφήσαμε τη Μόρια με 5.600 μετανάστες και πρόσφυγες και τώρα έχει 25.000» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

«Από τη στιγμή που υπάρχει η απόπειρα μαζικής εισροής στη χώρα σωστά κλείνουν τα σύνορα», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Οι άνθρωποι που είναι στην πλειοψηφία τους δυστυχισμένοι, έρχονται στην Ελλάδα για να πάνε στην Ευρώπη» πρόσθεσε.

«Η Μόρια ήταν αρνητική εξέλιξη καθώς χτίστηκε για 2.500 και πήγαν 5.600. Σήμερα που έχει 25.000 τι είναι; Δεν θέλω να αποποιηθώ των ευθωνών» συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σήμερα αντί η κυβέρνηση να πει στην Ε.Ε. να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία δεν έκανε τίποτα. Πριν λίγες μέρες η Καγκελάριος Μέρκελ ήταν στην Τουρκία και έπαιζε με τα “καθρεφτάκια”» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας. «Αντί να ζητήσουμε αυστηρά τη συμμόρφωση της Τουρκίας, βλέπουμε να έρχονται στον Έβρο και να μας χτυπούν στην πλάτη» είπε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το 2015 είχαμε μηδενικές ροές στον Έβρο, ωστόσο υπήρξαν ροές στα νησιά. Το να στήνεις φιέστες με τους Ευρωπαίους δεν έχει νόημα και κάνεις ζημιά στην πολιτική που είχες μέχρι χθες. Και να τους απελάσεις που θα τους πας; Δεν μιλάς με τον Ερντογάν. Θα τους πάρει η Ευρώπη;» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάναμε ένα επικοινωνιακό δώρο σήμερα και ταυτιστήκαμε με τους “σκληρούς” της Ευρώπης. Αυτοί θέλουν η Ελλάδα να γίνει “αποθήκη ψυχών”. Η κυβέρνηση στο προσφυγικό κινείται χωρίς σχέδιο. Όφειλε να έχει αποσυμφορήσει τα νησιά, αλλά δεν το έκανε. Αφήνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα νησιά γιατί δεν τους δέχεται κανένας άλλος. Χρειάζεται στρατηγική σε έναν γεωπολιτικό κίνδυνο» τόνισε.

«Γιατί δεν συγκαλεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Δεν θα υιοθετούσα τη λέξη “εισβολή”. Όταν έχεις “εισβολή” έχεις πόλεμο και πρέπει να νικήσεις. Οι αντίπαλοι δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες αλλά η Τουρκία. Δεν θέλεις συμβούλιο; Πάρε ένα τηλέφωνο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει αλλαζονεία. Έκανα τρία συμβούλια πολιτικών αρχηγών. Όταν ήταν η οικονομική κρίση, το προσφυγικό αλλά και το ασφαλιστικό. Είναι ανεύθυνη στάση να κάνουν “πλακίτσα” και να λένε “που ήσουν την Καθαρά Δευτέρα», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το