Ελλάδα

Τσίπρας: Πολύ σοβαρή η κατάσταση για να αφήσουμε τον κ. Μητσοτάκη να διχάζει την κοινωνία

Oύτως ή άλλως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατά την προγραμματική Συνδιάσκεψη έθεσε το κόμμα του σε εκλογική ετοιμότητα κηρύσσοντας έστω και άτυπα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου εν μέσω ενός θερμού καλοκαιριού και μιας νέας φάσης της πανδημίας στη χώρα.
Αυτό που δεν έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη ήταν το να ζητήσει ανοιχτά εκλογές. Το υπονόησε όμως σε πολλά σημεία της ομιλίας του λέγοντας μάλιστα ότι η Θεσσαλονίκη, μπορεί κάλλιστα να γίνει η αφετηρία ενός «ασυμβίβαστου αγώνα, αντίστασης και δημοκρατίας».

«Δε θα αφήσουμε να κάνουν το ψέμα την καταστολή και τη διαφθορά, κανονικότητα»
Είναι ενδεικτικές οι αναφορές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης άμεσες ή έμμεσες στην αναγκαιότητα να γυρίσει η χώρα πολιτική σελίδα: «Τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά για να αφήνουμε τον κύριο Μητσοτάκη να διχάζει και να ρημάζει την ελληνική κοινωνία. Φτάνει πια! Ως εδώ! Δεν μπορούμε να αφήσουμε, δεν πρέπει να αφήσουμε και δε θα αφήσουμε να συνεχίσουν να κάνουν το ψέμα, την καταστολή, και τη διαφθορά κανονικότητα!».

Σε άλλο σημείο ανέφερε με έμφαση επίσης: «Είναι καιρός να αντιδράσουμε και να δώσουμε το συλλογικό αγώνα».
Αναφερόμενος δε, στην πιθανότητα ο κ. Μητσοτάκης να επιδιώξει πρόωρες εκλογές «μπας και γλιτώσουνε την πρόσκρουση, πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία», σχολίασε. «Αν έχει τέτοια όνειρα θερινής νύχτας, ας το κάνει! Ας το κάνει θα φάει τα μούτρα του. Τον περιμένουμε. Τον περιμένει έκπληξη!».

Όμως με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο υπονόησε την αναγκαιότητα εκλογών σχολιάζοντας στο υποθετικό ερώτημα “και τώρα τί κάνουμε”. Η απάντησή του ήταν πως “το πρώτο είναι η ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση της παρακμής το συντομότερο. Για να μην γκρεμίσουν περισσότερα, για να μην επικρατήσει η αίσθηση της απόγνωσης σε όλη την κοινωνία”. Μάλιστα σε ένα σημείο της ομιλίας του κάλεσε τους πολίτες «είναι καιρός να θυμώσουμε». Σημείωσε πως «βάλαμε πλάτη για να πάει η χώρα μπροστά, αλλά ως εδώ!»

Ο μεγαλύτερος μπαταχτσής της χώρας
Για τον Κ. Μητσοτάκη εμφανίστηκε ιδιαίτερα σκληρός για τον τρόπο που κυβερνά συνολικά τη χώρα και διαχειρίζεται την κρίση, τον αποκάλεσε δε σε σχέση με τα οικονομικά της ΝΔ τον μεγαλύτερο μπαταχτσή της χώρας.
Όμως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας τις απαντήσεις στα δύσκολα τις έχει πάντα η δημοκρατία και τα αδιέξοδα σ’ αυτόν τον τόπο τα λύνει ο κυρίαρχος λαός.

Νίκη ακόμα και μια μια ψήφο διαφορά
Επομένως, επανέλαβε ότι πρώτη προϋπόθεση για να πάει η χώρα μπροστά είναι μία: Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ακόμη και με μία ψήφο διαφορά.

Τόνισε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία «είμαστε πιο ώριμοι και πιο προσγειωμένοι», «πιο αποφασισμένοι και πιο έτοιμοι» και σημείωσε πως με την εμπειρία της διακυβέρνησης “γνωρίζουμε και πώς θα το κάνουμε”, (να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο της χώρας) υπέρ των πολλών (800 ευρώ κατώτατος μισθός, 35ωρο, ενίσχυση του ΕΣΥ). Για πρώτη φορά σε ομιλία του έβαλε με ξεκάθαρο τρόπο την αξία της εντιμότητας λέγοντας πως αυτό ποτέ δεν θα αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί “ήμασταν η εντιμότερη κυβέρνηση που πέρασε σε αυτόν τον τόπο”.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το