Ελλάδα

Τσίπρας: Η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον ξορκίζει

tsipras

Την εκτίμηση πως το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζει και πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική οικονομία, διατυπώνει ο Αλέξης Τσίπρας.
Σε άρθρο του, στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει πως πλέον «το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας» και πως πληθαίνουν και οι φωνές που αμφισβητούν τη λιτότητα και τον πατερναλισμό της Γερμανίας.
Κατηγορεί ανοιχτά τον Αντώνη Σαμαρά πως «αντί να απαιτεί χαλάρωση αυτής της θηλιάς στον λαιμό της Ελλάδας, ζητάει να παραμείνει σφιχτή» κινούμενος στη «στρατηγική του καλού και υπάκουου μαθητή, που όχι μόνο κάνει καλά το μάθημά του, αλλά και “καρφώνει” τους συμμαθητές του στη δασκάλα».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκαλεί την κυβέρνηση για το γεγονός ότι, όπως λέει, αντί «να σέρνει τον χορό της διεκδίκησης στην Ευρώπη για την αναγκαία αλλαγή πολιτικής, κραδαίνοντας τα δραματικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα της εσωτερικής υποτίμησης, επιδεικνύει αξιοσημείωτη επιμονή στο αυτομαστίγωμα του success story». Κατά τον κ. Τσίπρα, «η στρατηγική που από το 2012 έχει επιλέξει ο κ. Σαμαράς απομονώνει τη χώρα από τους φυσικούς της συμμάχους στην Ευρώπη που, έστω και δειλά, διεκδικούν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη χαλάρωση της λιτότητας και τη συλλογική ανάπτυξη» και βάζει την Ελλάδα απέναντι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου.
Όπως επίσης τονίζει στο άρθρο του, η «Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη, αλλά και το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να βροντοφωνάξει στην Ευρώπη: “Ως εδώ!”».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «η εικόνα της Ελλάδας δεν είναι αυτή του 2010, καθώς έχουν όλοι καταλάβει ότι ο ελληνικός λαός υπέφερε άδικα και έχει γίνει το εξιλαστήριο θύμα».

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το