Κόσμος

Τρομακτική προσγείωση στην Κωνσταντινούπολη – Δεν άνοιξαν οι ρόδες του αεροπλάνου

Τρομακτική προσγείωση για ένα εμπορικό αεροπλάνο στην Κωνσταντινούπολη καθώς δεν άνοιξαν οι ρόδες και έτσι επήλθε η πρόσκρουση με το έδαφος.

Σύμφωνα με το Anadolu, ένα φορτηγό αεροσκάφος τύπου Boeing 763 της εταιρείας Fedex Airlines, εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Κωνσταντινούπολη και παρουσίασε βλάβη στο σύστημα προσγείωσης. Επικοινώνησε με τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης και ζήτησε άδεια προσγείωσης στην άτρακτο. Κατόπιν τούτου, λήφθηκαν οι απαραίτητες προφυλάξεις για την προσγείωση στο αεροδρόμιο και στο διάδρομο προσγείωσης στάλθηκαν ομάδες της Υπηρεσίας Διάσωσης και Πυρόσβεσης του αεροδρομίου.

Δείτε το βίντεο:

 

Όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε, σύρθηκε αναπόφευκτα στην άσφαλτο βγάζοντας σπίθες από την τριβή. Ο διάδρομος 16R του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, όπου προσγειώθηκε το αεροπλάνο, έκλεισε επίσης για τις πτήσεις. Οι εργασίες συνεχίζονται για την απομάκρυνση του αεροπλάνου από τον διάδρομο προσγείωσης.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Νταβούτ Γκιούλ, απαντώντας σε ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου κατά τη συνάντηση αξιολόγησης της ασφάλειας για τους πρώτους 4 μήνες του 2024, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Επαρχιακής Διεύθυνσης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) της Κωνσταντινούπολης στο Hasdal, δήλωσε: «Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και πιο εξειδικευμένα αεροδρόμια στον κόσμο. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε διαταραχή στον διάδρομο προσγείωσης δεν επηρεάζει τις πτήσεις, οι πτήσεις συνεχίζονται» δήλωσε.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης İGA σχετικά με το ατύχημα, υπενθυμίζεται ότι το φορτηγό αεροσκάφος τύπου Boeing 767 με αριθμό πτήσης FX6238 προερχόμενο από το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκωλ του Παρισιού πραγματοποίησε επιτυχή προσγείωση υπό την καθοδήγηση του πύργου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας χωρίς να ανοίξει το μπροστινό σύστημα προσγείωσης για τεχνικό λόγο.

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το