Τοπικά

Τριβές στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου με αφορμή τον ορισμό Δ.Σ. των Νομικών Προσώπων

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου οι συνθέσεις των Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ και των νομικών προσώπων του Δήμου. Πρόεδρος στην ΔΕΥΑΜΒ ορίστηκε ο Αχ. Μπέος και από την πλειοψηφία προτάθηκαν επίσης οι κ.κ. Γκογκινούδης, Κοπάνας, Μορφογιάννη και Κότογλου ως τακτικά μέλη. Ως αναπληρωματικά μέλη προτάθηκαν οι κ.κ. Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, Σοφία Χάλαρη, Θέμης Τζούνης και Μιχαήλ Καπουρνιώτης. Ως δημότες προτάθηκαν οι κ.κ. Αριστοτέλης Πατέρας και Κωνσταντίνος Νάκος και αναπληρωματικούς τους κ.κ. Γεώργιο Τσίχλα και Αναστάσιο Καπουρντιώτη, ενώ ως μέλος κοινωνικού φορέα προτάθηκε να συμμετέχει εκπρόσωπος του ΓΕΩΤΕΕ.

Η παράταξη της Νάνσυς Καπούλας πρότεινε ως τακτικό μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την ίδια την κ. Καπούλα και αναπληρωματική την Βίκυ Μήτρου. Η παράταξη του κ. Ιάσονα Αποστολάκη πρότεινε ως τακτικό μέλος τον κ. Λεωνίδα Μαυρογιάννη και ως αναπληρωματικό μέλος την Φωτεινή Κοκκινάκη.
Η παράταξη της ΛΑΣ με επικεφαλής τον κ. Ριζόπουλο ψήφισε λευκό, εκφράζοντας έτσι την δυσαρέσκειά του για τη μη εκπροσώπηση της παράταξής του στο Δ.Σ.

Στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ από την πλειοψηφία προτάθηκαν οι Αν. Μορφογιάννη, Ζαρκάδας και Αναγνώστου, με αναπληρωματικά μέλη τους Στεφόπουλο, Σταυρίδη και Μαλαματίνη. Ως μέλος κοινωνικού φορέα προτάθηκε να συμμετέχει εκπρόσωπος της Φλόγας.

Σε αίτημα της Νάνσυς Καπούλα να προτείνει η παράταξή της, εκτός από δημοτικό σύμβουλο, και έναν πολίτη, ο Αχ. Μπέος απάντησε ότι το καταστατικό δεν ξεκαθαρίζει, αν με βάση την ποσόστωση, μπορεί να επιλέξει η αντιπολίτευση πολίτες.
“Θέλουμε την ορθή συγκρότηση του σώματος” είπε η Νάνσυ Καπούλα που πρότεινε ως τακτικό μέλος τον κ. Ιγγλέση και αναπληρωματικό μέλος τον κ. Ζάχο.

Ο Ιάσονας Αποστολάκης ζήτησε να αποσυρθεί το θέμα, προκειμένου να διευκρινιστούν τα θολά σημεία. Για μια ακόμη φορά ο Ριζόπουλος σημείωσε ότι την ανάγκη εκπροσώπησης όλων των μειοψηφιών.

Η παράταξη του Ιάσονα Αποστολάκη καταψήφισε τις προτάσεις για τη συγκρότηση της ΚΕΚΠΑ, ΣΥΔΙΣΑ και του ΔΟΕΠΑΠ καθώς όπως είπε πρέπει να εκπροσωπούνται όλες οι μειοψηφίες και σύμφωνα με τον νέο νόμο του Κλεισθένη δεν έχουν εκδοθεί οι εφαρμοστικές εγκύκλιοι.  Όπως είπε, ο Κλεισθένης έχει τελείως διαφορετική νομοθεσία για τις εκπροσωπήσεις των μειοψηφιών και παρατήρησε ότι  στις εισηγήσεις που κατέθεσε η δημοτική αρχή δεν της υπογράφει η νομική υπηρεσία. Ο Αχ.Μπέος του απάντησε ότι οι εκπροσωπήσεις αποφασίστηκαν από τη δημοτική αρχή λαμβάνοντας υπόψιν της το προηγούμενο καθεστώς.

Για τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ η πλειοψηφία πρότεινε τους Αν. Ζερβα, Απ. Νάσσιο, Γ. Μπουντού, Αν. Μορφογιάννη και Αθ. Σταυρίδη.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το