ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πότε κλείνουν και πότε ανοίγουν τα σχολεία

Ελλάδα

Πήρε κλίση… το κολωνάκι 

Οι εικόνες της ημέρας

Οι «σκελετοί» του ΠΑΣΟΚ

Παραπολιτικά

Διάλυση στο ΚΙΝΑΛ Μαγνησίας 

Παραπολιτικά

Τοπικά

Τρεις μπαζότοποι κοντά στον ΧΥΤΑ Βόλου (photos)

Άλλους τρεις μπαζότοπους «ανακάλυψε» η «Θ» στον δρόμο που οδηγεί προς τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Βόλου. Επιτήδειοι πετούν ό,τι άχρηστο μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους μολύνοντας το περιβάλλον.

Μπαζότοπος δίπλα από τον δρόμο προς ΧΥΤΑ

Τρεις μπαζότοπους κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός της «Θ», ο ένας από τους οποίους σε ρέμα μόλις λίγα μέτρα από τον ΧΥΤΑ Βόλου. Ο άλλος δίπλα από τον δρόμο προς τον ΧώροΥγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και ο τρίτος σε οικόπεδο δίπλα από τον δρόμο.

Παρά την τοποθέτηση πινακίδων στον δρόμο που προειδοποιούν ότι απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων κατά μήκος του με τους παραβάτες να τιμωρούνται, όμως κάποιοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν το «έργο» τους.

Η πινακίδα προειδοποιεί τους παραβάτες, ενώ στο βάθος υπάρχει μπαζότοπος

Ρόλο σε αυτό έχει παίξει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες, που κινητοποιούνται μόνο μετά από καταγγελίες, με αποτέλεσμα οι μπαζότοποι να αυξάνονται και να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια ή ακόμα και αν κάποιοι καθαρίζονται σε πολύ σύντομο χρόνο ξαναδημιουργούνται.

Πεταμένη πίσσα και σπασμένη άσφαλτος σε ελεύθερο χώρο δίπλα από τον δρόμο

Χώματα, πλακάκια, σακούλες, πίσσα, άσφαλτος, κουβάδες, στρώματα, γυψοσανίδες, τούβλα, ξύλα, γλάστρες, τσιμεντόλιθα, κουβέρτες, χαλιά, πανιά, λάστιχα φορτηγών, εξαρτήματα αυτοκινήτων και βαρκών, λεκάνες, νιπτήρες, υπολείμματα στέγης με αμίαντο, πλαστικοί σωλήνες κ.ά. έχουν κατακλύσει τρεις περιοχές που έχουν μετατραπεί σε χώρους ανεξέλεγκτης εναπόθεσης απορριμμάτων.

Άχρηστα αντικείμενα και μπάζα σε ρέμα

Πολλοί είναι αυτοί που αδιαφορούν για τη νομοθεσία, η οποία αναφέρει ότι η ανακύκλωση των μπάζων πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένες διαδικασίες, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται χώροι ανεξέλεγκτης διάθεσης σε περιοχές με ρέματα, χειμάρρους, ανεκμετάλλευτες εκτάσεις, ακόμα και δασικές.
Με τον τρόπο που ενεργούν κάποιοι ασυνείδητοι, απειλείται η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Λίγα μέτρα από τον ΧΥΤΑ Βόλου έχουν πετάξει απορρίμματα και όχι μόνο
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το