Τοπικά

Τρέχουν για φροντιστήριο από την Α’ Τάξη Λυκείου – Αυξημένες οι εγγραφές στον Βόλο

Αυξημένες είναι οι εγγραφές μαθητών της Α’ Τάξη Λυκείου στα φροντιστήρια του Βόλου, λόγω του νέου εξεταστικού συστήματος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που θα ισχύουν σε τρία χρόνια και της αβεβαιότητας που υπάρχει στους γονείς.
Βέβαια το νέο σύστημα μπορεί να είναι ακόμη σε διαβούλευση, ωστόσο και μόνο η αναφορά των διπλών εξετάσεων στη Γ’ Τάξη Λυκείου ή η προσμέτρηση και των βαθμών των δύο τετραμήνων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, κινητοποιεί τους μαθητές αλλά και τους γονείς, προκειμένου η προετοιμασία στα μαθήματα που θέλουν να είναι η δυνατόν καλύτερη.

Η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών κ. Ιωάννα Βεδουρά ανέφερε πως «είναι σε εξέλιξη οι εγγραφές στα φροντιστήρια της πόλης και αυτό που μπορούμε να πούμε, είναι πως κινούνται στα περυσινά επίπεδα, άρα σε γενικές γραμμές υπάρχει μια ικανοποίηση. Μια νέα τάση που διαπιστώνουμε, είναι πως φέτος είναι περισσότερες από πέρυσι οι εγγραφές των μαθητών της Α’ Τάξης στα φροντιστήρια και αυτό ερμηνεύεται από την αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και φετινοί μαθητές της Α’ Τάξης είναι αυτοί που θα δώσουν πανελλαδικές με το νέο σύστημα. Επομένως οι γονείς θέλουν τα παιδιά τους να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για τις νέες αλλαγές που έρχονται».
Η κ. Βεδουρά υπογράμμισε πως «είναι καλό που αναμένεται να ισχύουν διπλές εξετάσεις, τον Ιανουάριο και τον Ιούνιο, καθώς οι υποψήφιοι θα έχουν αποκτήσει από νωρίς μια εμπειρία των πανελλαδικών εξετάσεων.

Η ίδια σημείωσε πως τα φροντιστήρια συνδυάζουν εδώ και χρόνια την παρεχόμενη ποιοτική εκπαίδευση με τις προσιτές μέσα στην κρίση τιμές. Έτσι ένας μέσος όρος διδάκτρων για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων είναι κοντά στα 250-300 ευρώ τον μήνα, ενώ πάντοτε υπάρχει ειδική πρόνοια για τα αδέλφια που φοιτούν σε ένα φροντιστήριο, αλλά και για μαθητές προερχόμενους από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Αναφορικά με τη συνέπεια των γονέων να πληρώνουν τα δίδακτρα στα φροντιστήρια, η κ. Βεδουρά επισήμανε πως «περιορίστηκε φέτος το φαινόμενο των απλήρωτων διδάκτρων από τους γονείς. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι γονείς πλέον κάνουν ένα καλύτερο προγραμματισμό στο πόσες ώρες θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους φροντιστήριο, ώστε να μπορούν και να ανταποκρίνονται στην πληρωμή. Πλέον φαίνεται ότι υπάρχει μια καλύτερη ισορροπία σε αυτό το ζήτημα, ενώ και μετά την ένταση του φαινομένου πριν μερικά χρόνια τα φροντιστήρια έλαβαν και αυτά τα δικά τους μέτρα για να μην μένουν εκτεθειμένα, καθώς τα ίδια είναι συνεπή προς τις υποχρεώσεις τους προς την πολιτεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το