Ελλάδα

Trafficking: Προφυλακιστέοι δύο από τους 11 κατηγορούμενους για το κύκλωμα με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Προσωρινά κρατούμενοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκαν δυο από τους 11 κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα, για συμμετοχή σε μεγάλο κύκλωμα trafficking, με θύματα 51 γυναίκες από τη Λατινική Αμερική.

Συγκεκριμένα προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Έλληνας που φέρεται ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η σύζυγός του με καταγωγή από την Αλβανία. Αντίθετα, ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, αφέθηκαν τρία κατηγορούμενα μέλη που εμφανίζονται να έχουν υψηλή θέση στην ιεραρχία του κυκλώματος.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωση, εμπορίας ανθρώπων κατά συναυτουργία και κατά συρροή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κατά τις απολογίες τους και οι πέντε φέρονται να αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους έχουν αποδοθεί με τον φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμος ιδιοκτήτης των 13 οίκων ανοχής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αρνούμενος τη σωματεμπορία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στους υπόλοιπος έξι κατηγορούμενους που επίσης απολογήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια αυτοί αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους. Η δράση του κυκλώματος άρχισε σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία τον Ιούλιο 2020. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να εξανάγκαζαν τα θύματα σε συστηματική εκπόρνευση έναντι ευτελούς οικονομικού ανταλλάγματος, ενώ τις απειλούσαν και δεν τους επέτρεπαν να αποχωρήσουν, πριν εξοφλήσουν το υποτιθέμενο χρέος τους στα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος που έφτανε τις 2.800 ευρώ.

Τέλος να σημειωθεί ότι αύριο αναμένεται να οδηγηθούν για απολογίες στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι 11 κατηγορούμενοι για την υπόθεση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το