Κόσμος

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει τους πραξικοπηματίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, κρίνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του, που διαμηνύει ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τις προσπάθειες για να επιστρέψουν οι οκτώ στη χώρα τους.

«Άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» σημειώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ να επιβληθούν αυστηροί περιοριστικοί όροι σε έναν από τους οκτώ αξιωματικούς.

Αναλυτικά:

«Χθες μαθεύτηκε ότι το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σουλειμάν Οζκαινακτσί, έναν από τους οχτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος τις 15 Ιουλίου.

»Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος, και ήταν άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες.

Επιπρόσθετα, οι ελληνικές αρχές είναι υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι άλλοι πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν στις προσεχείς ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές αρχές.

Η ελληνική δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο έβλαψε τη συνείδηση των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών για να κριθούν δημοκρατικά στη χώρα μας.

Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στη χώρα μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το