Τοπικά

Τρεις σημαντικές εκδηλώσεις στη Μαγνησία με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας

Στο πλαίσιο της  συνεργασίας με Δήμους, φορείς και συλλόγους, η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει ακόμη τρεις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Νομό Μαγνησίας το επόμενο τριήμερο, 21,22 και 23 Απριλίου 2018.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 21 Απριλίου ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διοργανώνουν τον «25ο Δρόμο Υγείας» και τον «4ο Ημιμαραθώνιο Βόλου», ενώ τα παιδιά έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν μια μικρή διαδρομή κατά μήκος της παραλίας του Βόλου με δωρεάν συμμετοχή.

Συμμετέχουν αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα όμορφα τοπία της περιοχής. Το 2017 είχαν λάβει μέρος πάνω από 1.200 αθλητές, ενώ αναμένονται εκτός των αθλητών και συνοδοί, συνδυάζοντας διαμονή Σαββατοκύριακου. Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων ανέφερε «Θα είναι μια πολλή καλή διαφήμιση για την περιοχή μας και τις ομορφιές της με σκοπό την προώθηση του αθλητικού τουρισμού. Επίσης θα τονωθεί η τοπική αγορά και οι τοπικές επιχειρήσεις που είναι και το ζητούμενο για εμάς, προς όφελος των επαγγελματιών».

Από την Κυριακή 22 μέχρι την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018, το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Ευμέλεια», που θα πραγματοποιηθεί στην Αγριά Βόλου.
Στο φεστιβάλ συμμετέχουν διακεκριμένοι μουσικοί που έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια όπως η αρτιότητα της μουσικής τους κατάρτισης, η εμπειρία τους, οι διακρίσεις τους, η ικανότητα της επικοινωνίας με το κοινό, με σκοπό την γνωριμία και εξοικείωση του κοινού με έργα μουσικής δωματίου που ενώ είναι ευρέως διαδομένα στο Εξωτερικό δεν είναι γνωστά ή δεν παίζονται στην Ελλάδα. Για το 2018 το φεστιβάλ έχει καλέσει ως τιμώμενο σύνθετη τον διάσημο Νορβηγό Stole Kleiberg. Ενώ θα συνεχίσει να παρουσιάζει νέους αλλά ωστόσο ήδη διακεκριμένους Έλληνες καλλιτέχνες από την περιοχή μας όπως την εξαίρετη νέα Βολιώτισσα Εύη Φιλλίπου (κρουστό), σε μια πολύ πρωτότυπη συναυλία για σαξόφωνο και κρουστά.

Την Δευτέρα 23 Απριλίου ο Λαογραφικός Μορφωτικός Όμιλος Πτελεού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνουν την Αναβίωση εθίμου που θα πραγματοποιηθεί στο εξωκκλήσι του Αγ. Γεωργίου Πτελεού.
Σύμφωνα με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη σκοπός της γιορτής είναι η διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας, η διαφύλαξη και η ανάδειξη της λαϊκής μας παράδοσης με την αναβίωση εθίμων που έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο, βοηθώντας έτσι και στην πολιτιστική αναβίωση της ευρύτερης περιοχής μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το