Κόσμος

Τουρκία: Θεωρίες συνωμοσίας πίσω από την επίσκεψη του Πάπα στο Ιράκ

Θεωρίες συνωμοσίας έχουν πλημμυρίσει τα τουρκικά φιλοκυβερνητικά μέσα μετά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, με θεωρητικούς του ακραίου Ισλάμ να ισχυρίζονται μέχρι κι ότι η επίσκεψη ισοδυναμεί με δυτική παρέμβαση στις υποθέσεις της Τουρκίας. Ένας από τους πιο γνωστούς φιλοκυβερνητικούς ισλαμιστές αρθρογράφους στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», ο Γιουσούφ Καπλάν, χαρακτήρισε την επίσκεψη «πολιορκία του Βατικανού-Σιωνισμού».

«Η επίσκεψη του Πάπα στο Ιράκ είναι μήνυμα προς την Τουρκία! Η συνάντηση του Πάπα με τους κορυφαίους σιίτες ηγέτες του Ιράκ αποτελεί την απόδειξη. Το Βατικανό παρεμβαίνει, ώστε το Ισλάμ να μην διαμορφώνει πολιτική στην περιοχή! Αυτή είναι η πολιορκία του Βατικανού-Σιωνισμού! Πρέπει να δώσουμε προσοχή σε αυτή την επίσκεψη του Βατικανού», έγραψε στο twitter ο Καπλάν.

Ένας άλλος φιλοκυβερνητικός ισλαμιστής αρθρογράφος και πρώην αρχισυντάκτης της «Γενί Σαφάκ», ο Ιμπραχίμ Καραγκιούλ, σχολιάζοντας τη φωτογραφία της συνάντησης του Πάπα και του Αγιατολάχ Σιστανί, του κορυφαίου πνευματικού ηγέτη των Ιρακινών Σιιτών Μουσουλμάνων, τη χαρακτήρισε «ενοχλητική εικόνα…». «Ο ένας μοιάζει να ζητάει λογαριασμό, ο άλλος μοιάζει να φοβάται την επίπληξη. Ένα ολόκληρο βιβλίο είναι γραμμένο πάνω σε αυτή τη φωτογραφία», έγραψε στο twitter ο Καραγκιούλ.

«Αφού βάζουν τον Πάπα στο παιχνίδι, το μεγάλο σχέδιο λαμβάνει σάρκα και οστά», σχολίασε ο Αμπντουλάχ Αγάρ, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, διάσημος για τις θεωρίες συνωμοσίας του κατά καιρούς.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το