Κόσμος

Τουρκία: Πίνακα με στίχους από το Κοράνι δώρισε ο Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Πίνακα με στίχους από το Κοράνι δώρισε στην Αγία Σοφία ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κρεμάστηκε ήδη μέσα στο μνημείο. Ο πίνακας είναι 234 επί 350 εκατοστών και οι στίχοι είναι αναγραμμένοι καλλιγραφικά σε μαύρο φόντο από τον καλλιγράφο Μεχμέτ Οζτσάι.

Οι στίχοι έχουν ως εξής: «Τους φέρθηκε ευγενικά για χάρη του Αλλάχ. Εάν ήσασταν αγενής και σκληρός, αδιαμφισβήτητα θα είχαν διαλυθεί γύρω σας και θα έφευγαν. Συγχωρέστε τους, ευχηθείτε για τη συγχώρεσή τους, δώστε τους συμβουλή για θέματα δουλειάς και όταν ληφθεί η απόφαση εμπιστευτείτε τον Αλλάχ, ο Αλλάχ αγαπάει αυτούς που τον εμπιστεύονται. Αν ο Αλλάχ σας βοηθήσει, πλέον δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σας νικήσει. Αν σας αφήσει χωρίς βοήθεια, μετά από Εκείνον ποιος θα σας βοηθήσει; Επομένως αφήστε τους πιστούς να εμπιστεύονται μόνο τον Αλλάχ».

Στο κάτω μέρος αναγράφεται το όνομα του καλλιγράφου και η ημερομηνία της δωρεάς και αναφέρεται «Αφιερώθηκε στο τζαμί Αγία Σοφία από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ευκαιρία του ανοίγματός του ξανά σε προσευχή».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το