Οικονομία

«Τουρισμός για Όλους»: Πότε θα ξαναγίνει κλήρωση

Κατά 3 δις. ευρώ υπερβαίνουν τον αρχικό στόχο τα έσοδα του τουρισμού, όπως σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος και εξήγγειλε νέα κλήρωση της πλατφόρμας «Τουρισμός για Όλους» τον Γενάρη.

Ο υπουργός τουρισμού ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι, «είχα πει ότι ακόμα και ένα ευρώ παραπάνω, μία επιπλέον εβδομάδα, ακόμα και μια παραπάνω πτήση charter, έχουν καθοριστική σημασία για την οικονομία».

Χαρακτηριστικά, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε ότι, «Είμαι χαρούμενος γιατί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, καταφέραμε να στηρίξουμε την μέση ελληνική οικογένεια, όχι αποκλειστικά τους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, αλλά και την πρωτογενή παραγωγή, την εστίαση, το εμπόριο, τον κατασκευαστικό τομέα και τη βραχυχρόνια μίσθωση» ενώ χαρακτήρισε «εντυπωσιακές» τις τουριστικές επιδόσεις της χώρας, τόσο τους καλοκαιρινούς, όσο και τους φθινοπωρινούς μήνες. Σύμφωνα με τον ίδιο, στα αεροδρόμια της Fraport τον Οκτώβριο καταγράφηκε αύξηση +14,9% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2019μ ενώ, στα καταλύματα και την εστίαση, οι τζίροι αυξήθηκαν κατά 22,1% και 19,8, αντίστοιχα κατά το τρίτο τρίμηνο το έτους. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι πληρότητες στα καταλύματα των ταξιδιωτικών προορισμών και το 4ήμερο της 28ης Οκτωβρίου, , φτάνοντας ακόμα και το 100%. Ταυτόχρονα, τη χώρα μας για να περάσουν τους χειμερινούς μήνες, επιλέγουν πολλοί βορειοευρωπαίοι συνταξιούχοι και digital nomads.

 

Τον Ιανουάριο νέα κλήρωση του «Τουρισμός για Όλους»
Ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε ότι θα διατεθούν 100 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ- Επιχειρώ», στο πλαίσιο στήριξης των ιδιοκτητών μικρών ξενοδοχείων και καταλυμάτων σε ορεινούς προορισμούς, που πλήττονται περισσότερο από την ενεργειακή κρίση, ενώ καθοριστική για την ενίσχυσή τους θα είναι η συμβολή του «Τουρισμός για Όλους», του οποίου θα ακολουθήσει μια ακόμα κλήρωση στα τέλη Γενάρη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα αναπτυξιακά έργα και τις επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού, επισημαίνοντας ότι, η αξιοποίηση πόρων από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τη χώρα, ειδικά για τους προορισμούς που δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς και υπολείπονται σε υποδομές. «Επενδύουμε στην αναβάθμιση στερεών αποβλήτων, υδάτινων πόρων, κυκλοφοριακού, ηλεκτροκίνηση, best allocation στην κρουαζιέρα, αναβάθμιση λιμένων, μαρίνων, αγκυροβολίων, χιονοδρομικών κέντρων. Είναι 350 εκατ. μόνο από το υπουργείου Τουρισμού για αυτά τα έργα με πρόσκληση ενδιαφέροντος από τον επόμενο μήνα» ανέφερε.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το