Τοπικά

Τοποθετούν εθελοντικά αλεξικέραυνα στα σχολεία “Θ”

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Σε μια σημαντική εθελοντική πρωτοβουλία, ώστε αρκετά σχολεία του Βόλους να αποκαταστήσουν το σοβαρό πρόβλημα που είχαν με την ελλιπή αντικεραυνική προστασία των διδακτηρίων λόγω αφαίρεσης του χαλκού από αγνώστους, προχώρησε το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας, μέσα από την ενεργοποίηση καθηγητών και μαθητών.

Το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Νέας Ιωνίας στεγάζεται στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, όπου το περασμένο καλοκαίρι διαπιστώθηκε η αφαίρεση δύο χιλιομέτρων χαλκού από το αντικεραυνικό σύστημα. Και ήταν η απαρχή των προσπαθειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σε μια μάλιστα περίοδο που δύσκολα τα σχολεία έχουν ευρύτερη οικονομική βοήθεια.

Ο διευθυντής του 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας κ. Γιάννης Μπερέτας τόνισε «πως στο πλαίσιο της εθελοντικής εργασίας των καθηγητών ξεκίνησε μια προσπάθεια για την αποκατάσταση των αλεξικέραυνων στα σχολικά κτίρια

Η πρωτοβουλία μας εντάχθηκε στο πλαίσιο να επισκεφθούμε τα σχολεία, να τους πούμε τι υλικά μπορούν να πάρουν και στη συνέχεια, αφού τα πάρουν, να τους υποδείξουμε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να τα συνδέσουν.

Σε γενικές γραμμές τα σχολεία μας βρίσκονται σε καλή κατάσταση από την τοποθέτηση των αλεξικέραυνων και δεν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Βέβαια η αφαίρεση των χαλκών προκαλεί ζητήματα για τα οποία πρέπει να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις».

Ο κ. Μπερέτας τόνισε πως «όλη αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, γιατί διαπιστώσαμε ότι κάποιοι αφαίρεσαν όλο το αντικεραυνικό σύστημα του συγκροτήματος. Αφαιρέθηκαν περίπου δύο χιλιόμετρα χαλκού και ο καθένας μπορεί να φανταστεί το κόστος αλλά και τον κόπο για να τοποθετηθεί εκ νέου. Οπότε μπήκαμε στη διαδικασία αντί να αντικαταστήσουμε αυτό το παλιό σύστημα που υπήρχε στο σχολικό συγκρότημα, να τοποθετήσουμε ένα σύγχρονο σύστημα αντικεραυνικής προστασίας που έγινε με τη συνεργασία καθηγητών και μαθητών. Έτσι, πλέον, το σχολείο μας προστατεύεται απόλυτα από κεραυνού».

Όμως η πρωτοβουλία των καθηγητών και των μαθητών δεν σταμάτησε στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, αλλά επεκτάθηκε και σε άλλα σχολεία τα οποία αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα με κλοπή των αλεξικέραυνων

Όπως εξήγησε ο κ. Μπερέτας «με αφορμή αυτό το γεγονός στο σχολικό συγκρότημα Φυτόκου, ειδοποιήσαμε την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για το θέμα, προκειμένου οι διευθυντές σχολικών μονάδων να ελέγξουν στις ταράτσες και να δουν, αν τυχόν είχαν αφαιρεθεί τμήματα χαλκού. Και διαπιστώθηκε ότι σε πολλά σχολεία είχαν αφαιρεθεί τμήματα χαλκού από την αντικεραυνική προστασία. Σε αυτό το πλαίσιο ενεργοποιηθήκαμε και εμείς που πήγαμε στα σχολεία για να καταγράψουμε την κατάσταση και να κάνουμε παρατηρήσεις. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους τους καθηγητές που συνεργαστήκαμε και συνέβαλαν σε αυτή την προσφορά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το