Τοπικά

Τον Μάρτιο αρχίζει η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου της ΕΒΟΛ

«Τρέχουν» οι επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στον τελευταίο διαγωνισμό της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας κατατέθηκαν εννιά αιτήσεις για τη δημιουργία σταθμών παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ συνολικής ισχύος 711,69 MW. Ο διαγωνισμός αφορά τόσο αιολικά πάρκα όσο και φωτοβολταϊκά.

Η ανώτατη τιμή απορρόφησης της ενέργειας από τις εν λόγω μονάδες έχει καθοριστεί σε 61,32 Euro/MWh. Σύμφωνα με τους όρους της δημοπρασίας, το ποσοστό συμμετοχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 40% πλέον της δημοπρατούμενης ισχύος για τη διασφάλιση του ανταγωνισμού. Αυτό σημαίνει ότι – εφόσον όλες οι αιτήσεις κριθούν τυπικά ορθές, η δημοπρατούμενη ισχύς θα διαμορφωθεί στο επίπεδο των 507 μεγαβάτ.

Προχωράει το φωτοβολταϊκό της ΕΒΟΛ
Σύμφωνα με το ethnos.gr , μέσα στο Μάρτιο θα αρχίσει η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου που σχεδιάζει η γαλακτοβιομηχανία του αγροτικού συνεταιρισμού ΕΒΟΛ στο νομό Μαγνησίας. Η γαλακτοβιομηχανία υλοποιεί την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 54 MW, μια επένδυση της τάξης των 30 εκατ. ευρώ, που καλύπτεται από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού ΕΒΟΛ Νικήτα Πρίντζο μέσα αναμένεται η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών 10 MW. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του έως το τέλος του 2020 θα έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση 30 MW.

«Οι επενδύσεις σε ΑΠΕ γίνονται για να μπορέσουμε να παρέχουμε ένα επιπλέον εισόδημα 7.000 ευρώ ετησίως σε κάθε αγρότη» τόνισε ο κ. Πρίντζος. Βάσει της μελέτης που έχει κάνει ΕΒΟΛ οι αγρότες μετά τον τρίτο χρόνο της επένδυσης θα έχουν ένα εισόδημα της τάξης των 4.000 ευρώ το χρόνο το οποίο και θα φτάσει μετά από έξι χρόνια στις 7.000 ευρώ ετησίως. Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου επενδυτικού σχεδίου θα ακολουθήσει και δεύτερο. Στόχος της γαλακτοβιομηχανίας είναι σε μια πενταετία να προσφέρεται στήριξη στο εισόδημα συνολικά 2.000 παραγωγών μελών του συνεταιρισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το