Τοπικά

Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ εναντίον Α. Μεϊκόπουλου

 kke

Τα βέλη της εναντίον του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου στρέφει η Τομεακή Επιτροπή Βόλου του ΚΚΕ, με αφορμή το «κόψιμο», όπως σημειώνει, της φράσης «αμερικανοκίνητη χούντα» τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και του ίδιου του βουλευτή, από τις ανακοινώσεις- δηλώσεις που πραγματοποίησαν για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χαρακτηριστικά η Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ αναφέρει: «Όσο περνάνε οι μήνες τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύπτεται και επιβεβαιώνει το ΚΚΕ. Μετά την «εξαφάνιση» της φράσης «αμερικανοκίνητης Χούντας» από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Μαγνησίας το έκανε αμέσως χωρίς να εξαναγκαστεί να στείλει «Ορθή Επανάληψη». Εξαφανίζουν, σιγά – σιγά, το ίδιο το νόημα της εξέγερσης των φοιτητών και του λαού στο Πολυτεχνείο, τα αιματοβαμμένα συνθήματα στις πύλες: «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ».

Και πώς να μην το κάνουν; Μετά τις επισκέψεις στο Σικάγο και στα διάφορα φόρουμ των think tanks των ιμπεριαλιστών, μετά τις δηλώσεις μετανοίας ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αμφισβητείται η θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, πρέπει να δίνουν τα διαπιστευτήριά τους καθημερινά. Θυμίζουμε ότι πριν από αρκετά χρόνια η νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε κυκλοφορήσει αφίσα για το Πολυτεχνείο στην οποία απεικονίζονταν η πύλη με «σβησμένα» τα ιστορικά συνθήματα, μετά από επεξεργασία. Δεν είναι, λοιπόν, καθόλου τυχαίο ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, οι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί τους συνδικαλιστές οργανώνουν όλοι μαζί την εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου και στο Βόλο. Τι έχουν να χωρίσουν εξάλλου;

Όσοι εναποθέτουν τις ελπίδες του στο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την ολοένα και πιο φανερή σύμπλευσή του με τους βιομήχανους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους ιμπεριαλιστές και τις οργανώσεις τους. Να μην την πατήσουν από τα επιχειρήματα τύπου: «ήταν άλλες εποχές», «τα λέμε δημόσια αλλά δεν τα εννοούμε» και το πιο επικίνδυνο: «τα λέμε για να μην τρομάξουμε κόσμο και να βγούμε στην κυβέρνηση». Ας θυμηθούν οι παλιότεροι τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ, πόσο προσάρμοζε την προπαγάνδα του για να χαϊδεύει όλα τα αυτιά, αλλά στην ουσία για να εγκλωβίζει κόσμο στην πολιτική του υπέρ των βιομηχάνων και των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τώρα υπάρχει πείρα, ούτε λεπτό χαμένο. Τέρμα στις αυταπάτες. Συμπόρευση με το ΚΚΕ, ανεξάρτητα από διαφορές. Το μόνο κόμμα που στέκεται απέναντι στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές τους ενώσεις, ξεκάθαρα και στην πράξη! Σήμερα έτσι τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα βαμμένα με το αίμα του λαού συνθήματα: «Έξω αι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ»!»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το