Κόσμος

Το βιβλιοπωλείο που πουλά μόνο ένα βιβλίο το χρόνο

bibliopwleio

Υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο στην Ιαπωνία, το οποίο πουλάει μόνο ένα βιβλίο. Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, πουλάει πολλά αντίγραφα ενός όμως τίτλου κάθε φορά.

Το βιβλιοπωλείο, Morioka Shoten, ανήκει στον Yoshiyuki Morioka, βρίσκεται στην πολυτελή εμπορική περιοχή της Ginza, στο Τόκιο, και προσφέρει μόνο έναν τίτλο στους πελάτες του.

bibliopwleio 1

Μιλώντας στον Guardian, ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι άνοιξε πρόσφατα το κατάστημα με το συγκεκριμένο concept, μετά τη διαπίστωση ότι οι περισσότεροι από τους πελάτες στο προηγούμενο κατάστημά του αγόραζαν μόνο ένα βιβλίο από μια σειρά άλλων, ειδικά αν είχε οργανώσει και μια παρουσίαση για το βιβλίο αυτό.

Αυτό το βιβλιοπωλείο που πουλά μόνο ένα βιβλίο θα μπορούσε επίσης να περιγραφεί ως «ένα βιβλιοπωλείο που διοργανώνει έκθεση για ένα μόνο βιβλίο».

Ο Yoshiyuki Morioka λέει επίσης ότι προσαρμόζει τη διακόσμηση στο κατάστημά του σύμφωνα με το θέμα του κάθε βιβλίου.

Για παράδειγμα, όταν πουλάει ένα βιβλίο με θέμα τα λουλούδια, στο κατάστημα εκθέτει ένα λουλούδι που εμφανίζεται στο βιβλίο.

Επίσης, ζητά από τους συγγραφείς και τους εκδότες να είναι στο βιβλιοπωλείο για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Ο Morioka πούλησε 2.100 βιβλία μέχρι στιγμής και ο πρώτος τίτλος που θα πουλήσει το 2016 θα είναι η φωτογραφική ανθολογία τουMaseru Tatsuki, που ονομάζεται Fish-Man.

Πηγή www.thetoc.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το