Άρθρα

«Το τιμόνι της Μαγνησίας να περάσει σε πιο υπεύθυνα και ικανά χέρια»

Του Απόστολου Καναβού*

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τις πολλαπλές κρίσιμες εκλογές της Κυριακής. Κι αν σε εθνικό επίπεδο το ενδιαφέρον συγκεντρώνουν οι ευρωεκλογές, σε τοπικό επίπεδο η αγωνία επικεντρώνεται στα αποτελέσματα των εκλογών της Αυτοδιοίκησης, περιφερειακών και δημοτικών.
Γιατί αν οι ευρωεκλογές αναδεικνύουν τις δυνάμεις που καθορίζουν την πορεία της Ευρώπης, οι Περιφέρειες είναι αυτές που καλούνται να υλοποιήσουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές περιφερειακής ανάπτυξης, σχεδιάζοντας υπεύθυνα για το μέλλον των ανθρώπων τους, διεκδικώντας αποτελεσματικά πόρους για την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των νομών ευθύνης τους, αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής, συνεργαζόμενες ουσιαστικά με τους μεγάλους δήμους και βοηθώντας και καθοδηγώντας τους μικρότερους, για να υλοποιήσουν έργα προοπτικής και πνοής για τους δημότες τους. Και για να γίνουν πράξη τα παραπάνω, χρειάζονται άνθρωποι με όραμα, σχέδιο, ήθος, αποδεδειγμένη διάθεση προσφοράς στους συμπολίτες τους, δυνατότητα συνεργασιών, αποτελεσματικότητα και διαφάνεια στη διοίκησή τους.

Η απερχόμενη περιφερειακή αρχή Αγοραστού δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο βαρύ αυτό έργο. Στα εννέα χρόνια της διοίκησής τους έδειξαν τα όριά τους. Κι όσο για τη Μαγνησία, την οδήγησαν σε αναπτυξιακή στασιμότητα σε όλους τους τομείς. Αδιάψευστος μάρτυρας της μετριότητάς τους, η «διάκριση» της Περιφέρειας Θεσσαλίας ως της προτελευταίας στη χώρα στην απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020. Δεκάδες εκατομμύρια έμειναν αδιάθετα και ανεκμετάλλευτα, ενώ θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα του τόπου μας. Είναι η ώρα, λοιπόν, το τιμόνι της Θεσσαλίας και της Μαγνησίας να περάσει σε πιο υπεύθυνα και πιο ικανά χέρια.

Αυτές οι σκέψεις και η διάθεσή μου να προσφέρω στους ανθρώπους και τον τόπο που αγαπώ με οδήγησαν στην απόφαση να είμαι υποψήφιος με τη «Θεσσαλία στην καρδιά μας» και τον Νίκο Τσιλιμίγκα. Κατάγομαι από το Ανθηρό της πανέμορφης ορεινής Αργιθέας Καρδίτσας και ήρθα στον Βόλο μετά από τις σπουδές μου, στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Λάρισας. Εδώ δημιούργησα την οικογένειά μου και εδώ ζω και εργάζομαι ως υπεύθυνος τμήματος στη Δ.Ο.Υ. Ν. Ιωνίας. Ως πατέρας τριών αγοριών, δύο φοιτητών και ενός στο δημοτικό, θέλω να δω τη Μαγνησία, τον τόπο καταγωγής μου, την Καρδίτσα, και όλη τη Θεσσαλία να εξελίσσεται και να προσφέρει στα παιδιά μας τη δυνατότητα να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο μας.

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά και η προσφορά στους συμπολίτες μου είναι τρόπος ζωής. Ήμουν νομαρχιακός σύμβουλος Μαγνησίας την περίοδο 2007-2010 και πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης και του Αθλητικού Οργανισμού της πρώην Νομαρχίας Μαγνησίας. Υπήρξα ακόμη πρόεδρος του Συλλόγου Αργιθεατών και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου τριτέκνων του Νομού μας.

Γνωρίζοντάς με, τόσα χρόνια, από την καθημερινή μας επαφή και αξιολογώντας την ως τώρα παρουσία μου στα κοινά, ζητώ να με εμπιστευθείτε και, με την ψήφο σας, να μου δώσετε τη δύναμη να συνεισφέρω στην προσπάθεια του συνδυασμού μας, «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας», και του Νίκου Τσιλιμίγκα, για να γυρίσουμε σελίδα στη Θεσσαλία και τη Μαγνησία. Δεσμεύομαι ότι θα τιμήσω την εμπιστοσύνη σας και θα δουλέψω σκληρά, για να πάει ο τόπος μας μπροστά.

*Ο Απόστολος Καναβός είναι Εφοριακός, πρ. Νομαρχιακός Σύμβουλος Μαγνησίας, Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Μαγνησίας με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Ν. Τσιλιμίγκα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το