Πολιτισμός

Το Θεατρικό Ηλιοστάσιο στο θέατρο Αλώνι

Όπως κάθε χρόνο οι φίλοι του θεάτρου αλώνι από νωρίς το απόγευμα στις 22 Ιουνίου συγκεντρώνονται για ενημέρωση του καλοκαιρινού προγράμματος. Σε αυτό το κλίμα, θα παρακολουθήσουν αναπαράσταση αλωνίσματος του σιταριού, όπως γινόταν από παλιά με τη βοήθεια του τελευταίου εν ζωή ανθρώπου που χρησιμοποιούσε μαζί με τον πατέρα του το αλώνι πριν μετατραπεί σε θέατρο. Θα ακολουθήσει ομιλία για την αρχαιοελληνική διατροφή, καθώς το σιτάρι εξακολουθεί να αποτελεί βασική τροφή του ανθρώπου. Και τέλος, θα απολαύσουν μουσική από αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων.

Όπως πάντα, στη γιορτή θα υπάρχουν εδέσματα και ποτά, με τη διαφορά ότι φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να μαγειρέψουν με υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες.
Για το αλώνισμα θα μιλήσει μιλά ο Άλκης Αγγελίδης. Για τη διατροφή θα μιλήσουν οι ερευνήτριες της αρχαιοβοτανικής επιστημονικής ομάδας του ΑΠΘ Αγγελική Καραθάνου και Χρυσή Πετρίδου. Τα όργανα θα παίξουν οι ειδικοί ερευνητές και μουσικοί Ανδρέας Δημητρέλης και Ηλίας Πατρινός
Θα μοιραστεί λίστα με υλικά που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι για την διατροφή τους ,για να μαγειρέψουν και να τα φέρουν στην εκδήλωση

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 7.30μ.μ  και ανοιχτή για όλους με ελεύθερη είσοδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜA ΦΕΣΤΙΒΑΛ 2019

22 Ιουνίου, 8:00 μ.μ. – Θεατρικό Ηλιοστάσιο Η καθιερωμένη γιορτή έναρξης του Θεάτρου προς ενημέρωση των εκδηλώσεων του καλοκαιριού. Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει αναπαράσταση αλωνισμού, ομιλία για την διατροφή των αρχαίων Ελλήνων από  τις ερευνήτριες της αρχαιοβοτανικής  Αγγελική Καραθάνου και Χρυσή Πετρίδου από την επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ της καθηγήτριας κας Τ. Βαλαμώτη και, τέλος, μουσική με όργανα από αντίγραφα αρχαίων μουσικών οργάνων που θα παίξουν οι μουσικοί Ανδρέας Δημητρέλης και Ηλίας Πατρινός.

3 Αυγούστου, 8:30 μ.μ. – Τρωάδες του Ευριπίδη: 5ο Σεμινάριο Αρχαίου Δράματος με τη Λυδία Κονιόρδου. Διαμένοντας στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας για 2 εβδομάδες, ηθοποιοί και σπουδαστές θα εργαστούν πάνω στο αρχαίο δράμα με θέμα τις Τρωάδες και θα παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό για μία παράσταση. Πρόλογος από τον θεατρολόγο Βάλτερ Πούχνερ.

5 Αυγούστου, 9:00 μ.μ. – Αντιγόνη του Σοφοκλή Μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παρουσίαση της παράστασης στο Θέατρο Άττις, η Ομάδα Σημείο Μηδέν με τον Σάββα Στρούμπο, συνεργάτη του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Θεόδωρου Τερζόπουλου, θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα πολύμηνου εργαστηρίου πάνω στη γνωστή τραγωδία.

10 Αυγούστου, 9.00 μ.μ. – Συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές Aργύρης Μπακιρτζής (φωνή), Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν), Κώστας Σιδέρης (τζουράς, φωνή), Μπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα), Χάρης Παπαδόπουλος (μπουζούκι).

16 & 17 Αυγούστου, 9.00 μ.μ. – «Piano στο Αλώνι» Διήμερο με 4 νέους διεθνώς βραβευμένους σολίστ πιάνου, σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Αγάθη Λεϊμονή.

21 Αυγούστου,9.00 – Τα δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ Μετά από τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών, η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει για 3η χρονιά την απολαυστική θεατρική παράσταση με κωμικές καταστάσεις για πολλαπλές αναγνώσεις!

25 Αυγούστου, 9.00 μ.μ. – Συναυλία Νότης Μαυρουδής και Γιώργος Τοσικιάν (κιθάρες), Μαρία Θωίδου (φωνή), σε συνδιοργάνωση με το  Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Μία συνδιοργάνωση δύο πολιτιστικών πρωτοβουλιών, του Θεάτρου Αλώνι και του Φεστιβάλ Πάου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τη φιλική υποστήριξη του Μουσικού Χωριού. Μία συναυλία-συνάντηση τριών φεστιβάλ για μια πρώτη προσέγγιση του οράματος «Πολιτιστικό Πήλιο» με στόχο την ποιότητα της ζωής μέσα από οτιδήποτε φτιάχνει πολιτισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες: theatroaloni.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το