Τοπικά

Το “Ξεκίνημα Βόλου” ζητά την αθώωση των τριών μελών της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που δικάζονται την Τετάρτη

Tην αθώωση των τριών μελών της Επιτροπής Αγών Πολιτών που δικάζονται την Τετάρτη μετά τη μήνυση του Γ. Μουλά για την παρέμβασή τους στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να οριστεί ειδική συνεδρίαση με θέμα την καύση σκουπιδιών, ζητά σε ανακοίνωσή του το Ξεκίνημα Βόλου. Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μία το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια Βόλου ενώ ζητά να σταματήσει άμεσα η καύση σκουπιδιών και να μην γίνει εργοστάσιο παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου.

Στην ανακοίνωσή του το Ξεκίνημα Βόλου αναφέρει:

“Την Τετάρτη 23 Μαΐου δικάζονται τρία μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών, για τις μαζικές συγκεντρώσεις πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου τον περασμένο Νοέμβριο.
Το αίτημα των συγκεντρώσεων ήταν να γίνει ειδική συνεδρίαση του ΔΣ με θέμα την καύση σκουπιδιών και την μέθοδο διαχείρισης των απορριμμάτων του Βόλου. Απέναντι σε αυτό το δημοκρατικό αίτημα, η δημοτική αρχή του Α. Μπέου, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά, είχε αρνηθεί να δώσει το λόγο στα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ακόμη και για να καταθέσουν το αίτημά τους.
Μέσα σε ένα ρεσιτάλ αυταρχισμού, ο Γ. Μουλάς είχε διακόψει δυο συνεδριάσεις του ΔΣ και είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά εναντίον των τριών μελών της Επιτροπής προκαλώντας τη σύλληψη ενός και την παραπομπή και τριών σε δίκη. Λίγους μήνες αργότερα, η δημοτική αρχή αναγκάστηκε τελικά, κάτω από την πίεση που αναπτύχθηκε, να φέρει τα θέματα αυτά σε ειδική συνεδρίαση.

Ο αυταρχισμός και η βιομηχανία μηνύσεων στην οποία επιδίδεται ο Α. Μπέος και η παρέα του δεν είναι μια αψυχολόγητη συμπεριφορά. Η δημοτική αρχή προωθεί, στο μέτρο της δικής της εξουσίας, την καύση των σκουπιδιών.
Τον περασμένο Οκτώβριο η δημοτική αρχή αποφάσισε την κατασκευή εργοστασίου που θα μετατρέπει τα σκουπίδια του Βόλου σε δευτερογενές καύσιμο SRF «κατάλληλο για χρήση στην τσιμεντοβιομηχανία» (δηλαδή την ΑΓΕΤ).

Οι συγκεντρώσεις των πολιτών στο ΔΣ τον περασμένο Νοέμβριο αποκάλυψαν την ευθύνη της δημοτικής αρχής στην καύση σκουπιδιών. Και η δημοτική αρχή Μπέου αποφάσισε να απαντήσει με τον πιο προσφιλή της τρόπο, τα δικαστήρια.
Η παραπομπή σε δίκη τριών ενεργών μελών της Επιτροπής Αγώνα και η επιμονή στη δημιουργία εργοστασίου SRF από τον Δήμο Βόλου δείχνουν ξεκάθαρά ότι η πολυεθνική Lafarge εκτός από την κυβέρνηση και τον Σ. Φάμελλο, έχει στην υπηρεσία της και την δημοτική αρχή Μπέου.

Ζητάμε:

· Να αθωωθούν οι τρεις αγωνιστές της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών που δικάζονται την Τετάρτη 23 Μαΐου. Να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εναντίον αγωνιστών του κινήματος κατά της καύσης σκουπιδιών για την κινητοποίηση έξω από το εργοστάσιο την Κυριακή 1η Απριλίου.
· Να σταματήσει άμεσα η καύση σκουπιδιών (RDF/SRF), πετ-κοκ και άλλων, δήθεν εναλλακτικών, καυσίμων στην ΑΓΕΤ.
· Να μην γίνει εργοστάσιο παραγωγής SRF από το Δήμο Βόλου.
· Να προχωρήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικολογικής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όλοι και όλες την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 13:00 στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια του Βόλου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το