Τοπικά

Στην πρόσληψη 37 διμηνιτών προχωρά ο Δήμος Βόλου

Στην πρόσληψη 37 ατόμων θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου προκειμένου να καλύψει επείγουσες ανάγκες ανταποδοτικού χαρακτήρα στην Υπηρεσία Καθαριότητας αλλά και ανάγκες στην Πολιτική Προστασία.  Την απόφαση έλαβε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο με την αρνητική ψήφο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Οι 37 προσλήψεις αφορούν δίμηνη εργασία και έρχονται να αντικαταστήσουν εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ο Αχ. Μπέος δήλωσε πως δεν υπάρχει νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού ενώ πρόσθεσε για τους συμβασιούχους των οποίων η σύμβαση έληξε, ότι αν και η κυβέρνηση έχει ψηφίσει νόμο για να απολύονται, τους τάζουν πως αν απευθυνθούν σε δικηγορικό γραφείο των Αθηνών θα δικαιωθούν.

Επίσης, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη διενέργεια ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού για τη «Λειτουργία της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) σε κτίριο της πρώην Παιδόπολης Αγριάς».  Η σύμβαση θα έχει διάρκεια ένα έτος και ο ενδεικτικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 230.365,96 ευρώ με ΦΠΑ.

Στην τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απόστολος Νάνος δήλωσε πως ο Σύλλογος Γονέων είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση και θέλει να λειτουργήσει ο ίδιος τη στέγη για τα παιδιά. Η αντιδήμαρχος Ν. Μορφογιάννη του απάντησε πως ο πρώτος διαγωνισμός ήταν άγονος και πρέπει να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες ενώ ο Θ. Θεοδώρου σημείωσε πως η πρόταση του Δήμου Βόλου να του δοθεί προσωπικό για να λειτουργήσει μόνος του τη Στέγη απορρίφθηκε και πρέπει να γίνει διαγωνισμός.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το