Ελλάδα

Το πρώτο αισιόδοξο μήνυμα: «Πορτοκαλί» ο χάρτης στη μισή Ελλάδα – Στο “κόκκινο” η Μαγνησία

Σε καλύτερη εικόνα είναι η μισή χώρα σε σχέση με την επιδημιολογική εικόνα. Επειτα από σχεδόν δύο μήνες lockdown οι Ελληνες βλέπουν ότι οι θυσίες που έχουν κάνει για να «χτυπηθεί» η πανδημία του κορωνοϊού αποδίδουν. Ετσι, η μισή Ελλάδα έγινε «πορτοκαλί» με τη «σφραγίδα» του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων.
Με τον δείκτη θετικότητας κάτω από το όριο ασφαλείας του 4% και συγκεκριμένα για την Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου, στο 2,74% και συνολικά κατά την εβδομάδα μεταξύ 14 και 20 Δεκεμβρίου στο 3,01%, διαφαίνεται μια χαραμάδα ελπίδας. Η καλή πορεία της χώρας στην πανδημία του κορωνοϊού έπειτα από ένα δύσκολο παρατεταμένο lockdown 55 ημερών, αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (ECDC).

Οι «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» περιοχές στην Ελλάδα
Με «κόκκινο» χρωματισμό και με βάση τα πρόσφατα στοιχεία των τελευταίων 7 και 14 ημερών, το ECDC έχει χαρακτηρίσει την επιδημιολογική κατάσταση από τη Θεσσαλία και πάνω και όλη τη Μακεδονία. Αυτό σημαίνει ότι στις συγκεκριμένες περιοχές τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού ανά 100.000 άτομα ξεπερνούν τα 150, δηλαδή, ο ρυθμός διάδοσης του κορονοϊού, αλλά η δυναμική διείσδυσής του ιού στην κοινότητα είναι ακόμη υψηλή.

Στις «πορτοκαλί» περιοχές χαμηλότερου, αλλά όχι μηδαμινού κινδύνου (από 25 έως 150 κρούσματα, ανά 100.000 πληθυσμού) συγκαταλέγεται όλη η υπόλοιπη Ελλάδα πλην των Δωδεκανήσων, της Ρόδου και των Επτανήσων, που έχουν «πράσινο» χρώμα.
Στις «πράσινες» περιοχές τα θετικά κρούσματα είναι κάτω από 25 ανά 100.000 πληθυσμού

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το