Τοπικά

Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου στον Δήμο Αλμυρού

Από τον Δήμο Αλμυρού ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εορτασμού του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.
Παράλληλα, ενημερώνει ότι με έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου και την αντιμετώπιση διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, τόσο η τέλεση δοξολογίας όσο και η κατάθεση στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων, για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Το πρόγραμμα για την Πέμπτη 25 Μαρτίου: 

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα.

Ώρα 10:15 π.μ.: Πρέπει να έχουν εισέλθει στο Ναό η Δημοτική Αρχή, οι Στρατιωτικοί, οι Αστυνομικοί και οι Πολιτικές Αρχές, οι Οργανώσεις και οι Συμπολίτες.

Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του εκπροσώπου της Ι.Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία, θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της επετείου ο κ. Νικόλαος Χατζηαυγουστίδης, Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές και τους εκπροσώπους των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το