Πολιτισμός

«Το Μυστικό της Πέτρα» σε Μεταξουργείο και Αχίλλειο – Αρχίζουν οι προβολές για 37η συνεχή χρονιά

Με την ταινία «Το Μυστικό της Πέτρα» (Petra) σε σκηνοθεσία Χάιμε Ροζάλες, αρχίζουν την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου (27/9) για 37η συνεχή χρονιά οι προβολές της κινηματογραφικής κοινότητας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου. Η ταινία θα προβληθεί την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Μεταξουργείο στη Ν. Ιωνία (έναρξη 21.30) και τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Αχίλλειο στις 21.30.

«Το Μυστικό της Πέτρα» – «Petra», Ισπανία, Γαλλία, Δανία, 2018, σκηνοθεσία: Χάιμε Ροζάλες, σενάριο: Μικέλ Γκασραμπίντε, Κλάρα Ροκέτ, Χάιμε Ροζάλες, φωτογραφία: Ελέν Λουβάρ, μοντάζ: Λουτσία Κασάλ, μουσική: Κρίστιαν Άιντνες Άντερσεν, πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Λένι, Μαρίζα Παρέδες, Χοάν Μποτέι, Αλεξ Μπρέντεμουλ, διάρκεια 107 λεπτά.
Μια γυναίκα αναζητά τα ίχνη του πατέρα της, τον οποίο δεν γνώρισε ποτέ, προσεγγίζοντας έναν διάσημο καλλιτέχνη που είναι σίγουρη ότι γνωρίζει την αλήθεια.
Ένα οικογενειακό μυστήριο και μια παραβολή για το κακό, τις σκιές του παρελθόντος, τη συγχώρεση και την πορεία εμπρός, χωρούν δίχως τίποτα να στριμώχνεται σε αυτή την αληθινά φιλόδοξη ταινία.

Χωρισμένο σε κεφάλαια κι εξίσου πυκνό με ένα σπουδαίο βιβλίο της κλασικής λογοτεχνίας – ή μια αρχαία ελληνική τραγωδία αν προτιμάτε – η έκτη μεγάλου μήκους του Ισπανού σκηνοθέτη της «Μοναξιάς» είναι δίχως αμφιβολία η πιο φιλόδοξη, μεγαλόπρεπη και πιθανότατα ικανοποιητική για ένα κοινό πέρα από τον κύκλο των θαυμαστών του μέχρι τώρα έργου του.
Η ιστορία του, τοποθετημένη στο μεγαλύτερο μέρος της σε μια σαγηνευτικά όμορφη φύση στην επαρχία της Ιβηρικής Χερσονήσου και σε ένα εξίσου φωτογενές σπίτι βρίσκει την κεντρική ηρωίδα του Πέτρα, να φτάνει εκεί προκειμένου να μαθητεύσει για λίγο καιρό δίπλα στον ηλικιωμένο διάσημο καλλιτέχνη Χάουμε.
Η γυναίκα του Μαρίσα την προετοιμάζει ότι δεν πρόκειται να μάθει τίποτα εκτός από το πώς να βγάλει χρήματα, ο γιος του Λούκας ξεκαθαρίζει ότι ο πατέρας του είναι ένας σκληρός και διεστραμμένος άντρας, ακόμη κι ο βοηθός του κι επιστάτης του κτήματος την προειδοποιεί πως τίποτα καλό δεν θα πάρει από αυτό το μέρος.
Όμως η Πέτρα έχει έναν πολύ σημαντικό λόγο να προσεγγίσει τον Χάουμε κι αυτός δεν είναι άλλος από τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για τον πατέρα της που δεν γνώρισε ποτέ και την ταυτότητα του οποίου η μητέρα της δεν της αποκάλυψε ποτέ μέχρι τον θάνατό της.
Και κάπως έτσι θα αρχίσει να ξετυλίγεται ο μίτος μιας ιστορίας. Ένα πλήθος από συγκλονιστικά γεγονότα και μια συλλογή από ιδέες και συναισθηματικές αναταράξεις προμηνύουν συνεχώς το ξέσπασμα μιας σαρωτικής θύελλας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το